Hornbach a investit 12 milioane de euro în noul magazin deschis la Sibiu

Compania Hornbach a inaugurat marţi la Sibiu cel de al şaselea magazin al reţelei, cu o suprafaţă totală de 12.000 de metri pătraţi, după o investiţie de circa 12 milioane de euro, potrivit unui comunicat remis AGERPRES.
Economica.net - mar, 13 oct. 2015, 14:24
Hornbach a investit 12 milioane de euro în noul magazin deschis la Sibiu

Situat pe Calea Şurii Mari, nr.37, noul magazin Hornbach este amplasat în locul unei foste locaţii OBI, care a fost achiziţionată în toamna anului trecut.

‘Investiţia totală în noul nostru magazin a fost de aproximativ 12 milioane de euro, iar de la cumpărare, până în acest moment, locaţia a fost renovată, remodelată şi extinsă, pentru a ajunge la standardele cu care Hornbach şi-a obişnuit clienţii’, a declarat Mugurel – Horia Rusu, directorul general al Hornbach România.

În ceea ce priveşte decizia de a investi în acest magazin, reprezentantul companiei a subliniat că a fost aleasă această locaţie deoarece a oferit avantajul de inaugurare într-un timp scurt, într-o zonă cu potenţial comercial ridicat. În plus, poziţia noului magazin este avantajoasă din punct de vedere al traficului, aflându-se pe artera nordică a oraşului, în direcţia Mediaş, aproape de punctul de intrare pe autostrada Sibiu Nord.

Magazinul din Sibiu are o suprafaţă totală de 12.000 de metri pătraţi, fiind amplasat pe un teren de circa 33.200 mp şi împărţit în trei zone distincte, precum toate locaţiile Hornbach din România. Astfel, pe o suprafaţă de 7.600 mp este situată zona de materiale de construcţii şi amenajări, în timp ce pe o suprafaţă de 2.700 mp se regăseşte o zonă dedicată produselor de grădină şi zoo. În plus, noua locaţie dispune de o zonă specială de ridicare a materialelor de construcţii, amplasată separat de magazin. Aceasta are o suprafaţă de 1.700 mp şi va pune la dispoziţia clienţilor materiale de construcţii grele şi voluminoase.

‘La fel ca şi celelalte magazine Hornbach, şi locaţia din Sibiu este partenerul ideal pentru proiecte Do-It-Yourself. Astfel, în noul magazin, sibienii vor putea găsi peste 30.000 de articole mereu pe stoc, alături de altele disponibile la comandă’, a mai afirmat Mugurel – Horia Rusu.

Acesta a precizat că magazinul va fi deschis pentru clienţi începând de miercuri şi, ca şi celelalte magazine din reţea, va avea program de luni până sâmbătă, de la 08.00 la 21:00, şi duminică, de la 08.00 la 19.00. În ceea ce priveşte zona de ridicare a materialelor de construcţii programul este de luni până sâmbătă, între 07.00 şi 21.00, iar duminica în intervalul 08.00 – 19.00.

Potrivit unui studiu realizat în acest an, magazinele Hornbach se află pe prima poziţie în preferinţele clienţilor atunci când vine vorba de sortiment, raport calitate – preţ, produse calitative şi, mai ales, consiliere profesională. Astfel, Hornbach a angajat în noul magazin 100 de persoane ce au beneficiat de programe speciale de şcolarizare, pentru a răspunde în mod adecvat nevoilor clienţilor.

Astfel, toţi angajaţii au beneficiat de training-uri standard, precum cele în domeniul vânzării şi cele privind procesele specifice Hornbach, dar şi de şcolarizări în anumite domenii. Printre aceste se numără cele pentru raionul de acvaristică sau grădină, cursuri pentru obţinerea autorizaţiei de conducere a motostivuitorului, şcolarizări cu furnizorii de produse, calificări în domeniul comercializării produselor marcă proprie şi cursuri cu privire la programul intern de gestionare a mărfii şi de încasare.

‘În ceea ce priveşte sortimentul din noul magazin, acesta va fi format din peste 16.000 metri pătraţi de parchet laminat, 8.000 de becuri, 6.000 de metri liniari de metraj pentru perdele şi draperii, 2.300 de articole în raionul de gresie şi faianţă, alături de multe alte produse’, a declarat János Máté, directorul magazinului din Sibiu.

La toate acestea se adaugă, în departamentul Zoo, peste 4.000 de peşti din 150 de specii, iar în zona de ridicare materiale de construcţii se află permanent peste 250 de modele de pavaje disponibile la comandă, din care peste 50 de modele pe stoc, dar şi BCA, plase sudate sau fier de construcţie.

Dincolo de produse, clienţii magazinului vor avea acces şi la o multitudine de servicii, printre care se numără cel de montaj, debitare lemn, comenzi speciale, transport cu şofer sau cu remorcă gratuită, consiliere, confecţionare, finanţare sau mixare vopseluri. La acestea se adaugă şi serviciul de rezervare de acasă şi ridicare din magazin.

‘Suntem de părere că sibienii vor veni la Hornbach deoarece aici pot găsi un sortiment de o calitate ridicată, alături de o consiliere profesională din partea specialiştilor noştri. În plus, strategia preţurilor mereu mici face din Hornbach un partener stabil pentru clienţi, aceştia găsind la noi tot ceea ce îşi doresc pentru casă şi gradină’, a mai spus directorul general al Hornbach România.

Acesta a subliniat, de asemenea, că noul magazin va fi un succes şi datorită faptului că piaţa locală de bricolaj este în creştere, consumul fiind tot mai mare pe acest segment.

Sibiul este cea de-a treia locaţie din afara Capitalei în care Hornbach a decis să se extindă, după Braşov şi Timişoara. În acest fel, compania îşi consolidează prezenţa pe piaţa din Transilvania.

Deschiderea noului magazin din Sibiu confirmă, încă o dată, că România este o piaţă importantă pentru Grupul Hornbach, alături de celelalte opt pe care activează în acest moment.

‘Noi ne considerăm aici ca fiind o companie românească. În toate ţările în care suntem activi plătim impozite, angajăm aproape numai personal local şi achiziţionăm mărfurile de la furnizorii naţionali corespunzători, mărfuri pe care le distribuim şi în celelalte ţări în care avem magazine’, a declarat, la rândul său, Wolfger Ketzler, membru al Consiliului de Administraţie Hornbach Baumarkt AG.

Acesta a adăugat, de asemenea, că, din perspectiva sa, între români şi germani există o serie de asemănări demne de luat în seamă.

‘Una dintre asemănările dintre nemţi şi români, din experienţa mea, este plăcerea de a meşteri. Amenajarea locuinţei şi a grădinii sunt pasiuni ale multor oameni de aici, ca şi în Germania. Şi tocmai această plăcere de a realiza lucruri în regim propriu puteţi să o consideraţi ca fiind secretul succesului nostru. Pentru că ne adresăm, prin intermediul ofertei noastre, a filozofiei proiectelor noastre, a preţurilor mereu mici şi a serviciilor noastre acestor meşteri amatori pretenţioşi’, a mai afirmat Wolfger Ketzler.

Hornbach este o companie multinaţională, de familie, care a înregistrat în exerciţiul financiar 2014/2015 (data bilanţului: 28 februarie) o cifră de afaceri (netă) de peste 3,5 miliarde de euro, în creştere cu 6% comparativ cu perioada anterioară.

Fondată în anul 1877, Hornbach este singura companie din domeniul construcţiilor şi grădinăritului care se poate mândri cu o istorie de cinci generaţii. Odată cu deschiderea magazinului din Sibiu, concernul deţine 152 de magazine mixte de materiale de construcţii şi grădinărit, în nouă ţări din Europa (Germania, Austria, Olanda, Luxemburg, Elveţia, Cehia, Slovacia, Suedia şi România), dintre care şase în România (Bucureşti Berceni, Bucureşti Militari, Bucureşti Baloteşti, Braşov, Timişoara, Sibiu).

Hornbach este considerat un angajator de top, în acest moment având 16.500 de angajaţi, dintre aceştia peste 770 activând în România.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...