HP va prelua divizia de imprimante a Samsung cu suma de 1,05 miliarde de dolari

Producătorul american de computere personale HP Inc. a anunţat luni că a ajuns la un acord pentru preluarea diviziei de imprimante a grupului sud-coreean Samsung Electronics Co. la suma de 1,05 miliarde de dolari, mizând pe faptul că va putea să-şi majoreze cota de piaţă şi să facă profit chiar şi pe o piaţă globală în scădere, transmite Bloomberg.
Economica.net - lun, 12 sept. 2016, 09:47
HP va prelua divizia de imprimante a Samsung cu suma de 1,05 miliarde de dolari

Tranzacţia dintre HP şi Samsung ar urma să se încheie în aproximativ 12 luni, în funcţie de obţinerea aprobărilor necesare. HP va primi peste 6.500 de licenţe de la Samsung, ceea ce va consolida portofoliul de licenţe HP în domeniul tehnologiei laser. În conformitate cu termenii acordului, Samsung va cumpăra acţiuni HP în valoare de 100 până la 300 milioane de dolari de pe piaţa liberă după finalizarea achiziţiei.

Samsung este cel mai mare producător mondial de smartphone-uri, televizoare şi chipuri de memorie, însă pe piaţa globală a imprimantelor firma sud-coreeană este în urma rivalilor HP, Canon Inc şi Epson. Firma de cercetare de piaţă IDC estimează că în al doilea trimestru al acestui an Samsung se situează pe poziţia a cincea în topul marilor producători de imprimante, cu o cotă de 4,0% din piaţa globală.

Aceasta este cea mai mare achiziţie făcută de la separarea HP din Hewlett Packard Enterprise Co., anul trecut, pentru a se concentra pe computere personale şi echipamente hardware asociate. Prin preluarea diviziei Samsung, HP va dobândi noi tehnologii în domeniul imprimantelor cu laser şi va putea să găsească noi surse de creştere în condiţiile în care smartphone-urile, tabletele şi alte dispozitive reduc nevoia pentru imprimarea tradiţională pe hârtie.

‘Aceasta este o mişcare strategică pentru HP. Separarea funcţionează cu adevărat’, a declarat Enrique Lores, preşedintele divziei de Imaging, Printing & Solutions de la HP.

Pentru Samsung, vânzarea diviziei de imprimante face parte dintr-un proces pe termen lung destinat concentrării pe domeniile cu creştere mare. În 2014 Samsung Electronics a decis să îşi vândă operaţiunile din domeniul corpurilor de iluminat cu LED din afara Coreei de Sud, în timp ce firma mamă Samsung Group şi-a vândut activele din domeniul apărării şi chimiei.

‘Lumea hârtiei dispare. Imprimantele nu au un viitor. Totul va fi ecrane iar Samsung este cel mai mare producător de display-uri din lume’ a declarat Mark Newman, analist la Sanford C. Bernstein.

La începutul anului, Lexmark International Inc. a acceptat să fie preluat de un consorţiu de investitori condus de Apex Technology Co. şi PAG Asia Capital într-o tranzacţie care a evaluat compania la 3,6 miliarde de dolari.

Te-ar mai putea interesa și
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING Bank și-a anunțat clienți că din toamna acestui an renunță la un serviciu important pentru toți cei obișnuiți să plătească cu telefonul. ...
Zabka închiriază primele depozite în România
Zabka închiriază primele depozite în România
DRIM Daniel Distribuție FMCG, care a fost cumpărat de retailerului polonez Zabka, a închiriat primele depozite pentru ...
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână, în timp ...
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
Încă 3,5 hectare de parc, cu o lungime de 580 de metri, au fost date în folosinţă de azi, în Sectorul 6. Este a doua ...