1EUR = 4.8314 RON | Bucureşti 21 º

Finanţe şi bănci

HSBC şi-a vândut subsidiara din Brazilia către Banco Brandesco, pentru 5,2 miliarde de dolari

Grupul britanic HSBC şi-a vândut subsidiara din Brazilia gigantului bancar Banco Brandesco, pentru 5,2 miliarde de dolari, şi a anunţat creşterea cu 10% a profitului înainte de taxe, în primul semestru din acest an, transmite BBC.

03 aug, 2015 | Agerpres

În perioada ianuarie - iunie 2015, profitul înainte de taxe a ajuns la 13,6 miliarde de dolari, faţă de 12,3 miliarde de dolari în primul semestru din 2014, depăşind estimările analiştilor, de 12,5 miliarde de dolari. Veniturile au urcat cu 4% în primul semestru din acest an, la 30,8 miliarde de dolari, datorită majorării câştigurilor înregistrate în Asia. Banca ia în considerare mutarea sediului central de la Londra la Hong Kong, scrie Agerpres.

În luna februarie a acestui an, directorul general al HSBC, Stuart Gulliver, a declarat că subsidiarele cu probleme ale băncii, cele din Brazilia, Mexic, Turcia şi SUA, au la dispoziţie maximum doi ani pentru a-şi îmbunătăţi rezultatele, în caz contrar urmând să fie vândute. Stuart Gulliver a anunţat un plan ce vizează concedierea a aproximativ 50.000 de angajaţi pentru majorarea profitului şi reducerea costurilor anuale cu până la cinci miliarde de dolari.

Vânzarea operaţiunilor din Brazilia marchează retragerea HSBC de pe a doua mare piaţă emergentă, unde are aproximativ 21.000 de angajaţi. Grupul britanic vrea să-şi vândă şi subsidiara din Turcia, pentru aproximativ 750 milioane de dolari.

Indicele de adecvare a capitalului Tier 1 a urcat la 11,6% la 30 iunie 2015, de la 11,1% la 31 decembrie 2014.

La Bursa de la Hong Kong, acţiunile HSBC au urcat luni cu 1,4%.

Cea mai mare bancă din Europa, HSBC Holdings, este listată la bursele din Londra şi Hong Kong, având o capitalizare de piaţă de aproape 125 miliarde de lire sterline. HSBC operează în 70 de ţări.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO