1EUR = 4.8746 RON | Bucureşti 2 º

Extern

Huawei a câştigat un contract de 600 mil. dolari cu MegaFon, al doilea operator telecom din Rusia

Al doilea mare operator de telefonie mobilă din Rusia, MegaFon, va achiziţiona echipament în valoare de cel puţin 600 milioane de dolari de la Huawei Technologies, într-un moment în care legăturile dintre companiile ruseşti şi cele chineze se întăresc, transmite Bloomberg.

10 iun, 2014 | Agerpres

MegaFon a încheiat un contract pe şapte ani cu producătorul chinez de echipamente de telecomunicaţii Huawei pentru a accelera modernizarea reţelei de telefonie mobilă în unele teritorii din Rusia, a anunţat directorul de strategie Alexander Bashmakov, care a adăugat că tranzacţia, ce include servicii de mentenanţă şi software, se ridică la 'miliarde de ruble'.

Companiile din Rusia şi-au întărit legăturile cu statul chinez, după ce UE şi SUA au impus sancţiuni Moscova în urma anexării Crimeii. Luna trecută, grupul rus de stat Gazprom a semnat un acord istoric în valoare de peste 400 de miliarde de dolari pentru a furniza gaze naturale Chinei timp de 30 de ani. Cu ocazia vizitei sale în China, ministrul rus de Finanţe, Anton Siluanov, a anunţat săptămâna trecută că va discuta cu oficialii chinezi despre posibilitatea unor taxe preferenţiale pentru companiile chineze care investesc în Rusia, schimburi valutare şi reglementarea schimburilor comerciale în monedele naţionale.

'Huawei este unul din liderii tehnologici în echipamentul 4G. Piaţa rusă este extrem de competitivă în privinţa preţurilor echipamentelor, în timp ce în SUA livrările echipamentelor chinezeşti sunt limitate', a afirmat Bashmakov.

MegaFon, controlată de cel mai bogat om din Rusia, Alisher Usmanov, şi deţinută parţial de TeliaSonera AB (TLSN), va folosi o linie de credit de la China Development Bank pentru a finanţa achiziţiile de la Huawei.

Cheltuielile de capital ale MegaFon în perioada 2013-2015 se ridică la cel puţin 5,2 miliarde de dolari.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO