Huawei avertizează că investiţiile în Polonia vor fi influenţate de rolul său în dezvoltarea reţelelor 5G

Producătorul chinez de echipamente de telecomunicaţii Huawei intenţionează să investească trei miliarde zloţi (793 milioane dolari) în Polonia în următorii cinci ani, însă amploarea investiţiilor ar putea fi influenţată dacă firma chineză va avea un rol în dezvoltarea reţelelor 5G, a declarat luni un oficial de la divizia poloneză a grupului Huawei, transmite Reuters.
Economica.net - lun, 08 iul. 2019, 14:52
Huawei avertizează că investiţiile în Polonia vor fi influenţate de rolul său în dezvoltarea reţelelor 5G

La finele lunii mai, Guvernul american a decis să impună restricţii Huawei, acuzând cel mai mare producător mondial de echipamente de telecomunicaţii că este vulnerabil la implicarea în activităţi contrare cu securitatea naţională sau cu interesele în domeniul politicii externe. Huawei a respins aceste acuzaţii şi a precizat că echipamentele sale nu sunt vulnerabile la potenţiale acţiuni de spionaj din partea statului chinez.

În luna ianuarie, oficialii polonezi au declarat că Guvernul de la Varşovia se pregăteşte să excludă echipamentele Huawei din reţelele 5G după arestarea unui angajat chinez de la Huawei şi a unui fost ofiţer din serviciile poloneze de informaţii pe baza unor acuzaţii de spionaj.

„În următorii cinci ani, intenţionam că cheltuim aproape trei miliarde zloţi în Polonia prin achiziţii”, a declarat Ryszard Hordynski pentru Reuters, adăugând că în prezent firma chineză aşteaptă să vadă ce rol va juca în planurile Poloniei privind reţelele 5G. „Huawei vrea să se dezvolte şi să investească în Polonia, însă aceste investiţii trebuie să aibă sens dintr-o perspectivă de business”, a mai spus Hordynski.

În România, ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Alexandru Petrescu, a declarat recent că autorităţile de la Bucureşti intenţionează să demareze licitaţia pentru frecvenţele 5G în trimestrul patru al acestui an, iar procedura de licitaţie va fi deschisă tuturor, inclusiv companiilor care utilizează echipamente produse de firma chineză Huawei Technologies Co.

Reţelele de telefonie mobilă 5G, care deocamdată sunt într-un stadiu incipient, promit o viteză de transfer a datelor de 50 până la 100 de ori mai rapidă comparativ cu actualele reţele 4G şi vor fi o infrastructură vitală pentru o gamă largă de industrii, precum automobilele autonome. Însă 5G se anunţă a fi o tehnologie scumpă.

Pentru a putea respecta ceea ce promite această tehnologie, respectiv viteze mai mari de transfer, automobile autonome şi jocuri şi video de înaltă definiţie, reţelele 5G vor trebui să fie mai dense pentru a putea face faţă traficului crescut de date. 

Te-ar mai putea interesa și
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov, la șase ani de când a lansat serviciul în România....
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în Uniunea Europeană au urcat anul trecut cu 5,3%, însă ţările membre din Europa de Est ...
Viktor Orban: Ordinea mondială liberal-progresistă ar putea fi înlocuită în acest an cu una suveranistă
Viktor Orban: Ordinea mondială liberal-progresistă ar putea fi înlocuită în acest an cu una suveranistă
În acest an ar putea lua sfârşit o perioadă ingrată a civilizaţiei occidentale, prin înlocuirea lumii construite pe ...
Acționarii Aro Palace au respins propunerea pentru contractarea a 35 de milioane de euro pentru renovarea hotelurilor Capitol și Aro Palace
Acționarii Aro Palace au respins propunerea pentru contractarea a 35 de milioane de euro pentru renovarea hotelurilor Capitol ...
Acționarii Aro Palace au respins astăzi, 25 aprilie, propunerea pentru contractarea a 35 de milioane de euro pentru renovarea ...