Huawei avertizează Google: suntem foarte aproape să vă înlocuim

Un oficial al companiei Huawei a declarat într-un interviu că înlocuitorii pentru aplicaţiile Google, inclusiv e-mail, mesagerie, hărţi și plăţi, precum şi servicii de bază cheie vor fi gata în curând.
Economica.net - joi, 26 dec. 2019, 19:50
Huawei avertizează Google: suntem foarte aproape să vă înlocuim

Ultimele declaraţii au fost făcute de către CEO-ul diviziei consumer al Huawei din India, Charles Peng, care a fost citat în Economic Times din 24 decembrie, spunând că „avem propriul nostru HMS și încercăm să construim un ecosistem mobil. Majoritatea aplicațiilor cheie, precum Navigarea, plățile, jocurile și mesageria vor fi gata în curând”.

Inițial, articolul sugera că acest lucru ar putea însemna la sfârșitul lunii decembrie – ceea ce părea excesiv de optimist și a fost corectat. GMS și HMS, „rămâne optimist. Google Mobile Services este software-ul licențiat care transformă Android-ul de tip open source în varianta full-fat. HMS este alternativa Huawei.

Potrivit afirmațiilor lui Peng, „consumatorii nu vor vedea vreo diferență între GMS și HMS”. GMS este prescurtarea de la Google Mobile Services este software-ul licențiat care transformă Android cu open source în varianta completă. HMS este alternativa Huawei.

Potrivit publicaţiei Economic Times, Huawei, împreună cu sub-brandul Honor, au angajat dezvoltatorii de aplicații din India pentru pentru a transforma aplicațiile Google în echivalentul HMS. Pentru acesta, Huawei are un fond de un miliard de dolari.

„Ne concentrăm asupra modului în care lucrăm cu dezvoltatorii pentru a oferi o experiență bună clienților”, a spus Peng. „Este o provocare pe care încercăm să o abordăm”.

Bineînţeles, această provocare nu poate fi subestimată. Trecerea aplicațiilor obișnuite pe o platformă nouă este una, dar înlocuirea accesului la Gmail, YouTube, Google Pay și Google Drive este cu totul altceva.

Peng a mai spus, de asemenea, că baza de dezvoltatori indieni – alături de colegii chinezi – va ajuta compania să livreze alternativa HMS și în alte regiuni, inclusiv în Europa. „În fiecare țară”, a declarat Peng pentru Economic Times, „ne vom concentra pe aducerea celor mai bune 100-150 de aplicații către clienți prin intermediul HMS – vom crea un model de afaceri end-to-end cu dezvoltatori, furnizori de conținut și servicii.”

Huawei, care are în jur de un milion de dezvoltatori înregistrați la nivel global pentru HMS, oferă un stimulent de până la 17.000 de dolari la integrarea aplicațiilor cu HMS în India prin fondul său global de 1 miliard de dolari, care a fost anunțat în acest an pentru a dezvolta propria sa suită de servicii mobile similară cu cea a Google.

Una dintre cele mai mari provocări pentru Huawei după ce a fost inclusă de SUA pe lista neagră a companiilor care nu pot face afaceri cu firme americane, este impactul asupra diviziei de consumatori, mai exact vânzările de smartphone-uri. Conform datelor IDC, Huawei are o cotă de piaţă de aproape 30% pe plan global şi a livrat anul trecut 208 de milioane de smartphone-uri, din care jumătate pe pieţele din afara Chinei.

În trimestrul al treilea, Huawei ar fi vândut 65,8 milioane de smartphone-uri, cu o creștere de 26% față de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit unui raport de la Gartner. Performanța companiei în China a fost motorul cheie al creșterii sale globale de vânzări de smartphone-uri. A vândut 40,5 milioane de smartphone-uri în China și și-a mărit cota de piață locală cu aproape 15 puncte procentuale.

Te-ar mai putea interesa și
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Cele mai mari progrese pe șantierele de autostrăzi au fost înregistrate în martie pe primele două loturi ale A7 Ploiești - Buzău, potrivit raportărilor lunare oficiale. Alături de Coni și......
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Ecofinance, o companie de tehnologie financiară care operează sub marca de consum CreditPrime în România, a înregistrat ...
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții guvernamentale americane
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții ...
Statele Unite au anunţat marţi o nouă serie de sancţiuni împotriva Iranului care vizează "două companii şi patru ...
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Activista pentru climă Greta Thunberg va fi trimisă din nou în judecată pentru că nu a respectat un ordin al Poliţiei ...