Huawei reduce ecartul faţă de Samsung în T2 şi este mai aproape de prima poziţie pe piaţa telefoanelor

Pandemia COVID-19 a continuat să afecteze industria globală a telefoanelor mobile, în condițiile în care vânzările la nivel mondial de telefoane inteligente destinate utilizatorilor finali au totalizat 295 milioane de unități, o scădere de 20,4% în al doilea trimestru al anului, potrivit Gartner.
Economica.net - mie, 26 aug. 2020, 18:28
Huawei reduce ecartul faţă de Samsung în T2 şi este mai aproape de prima poziţie pe piaţa telefoanelor

Printre primii cinci furnizori de telefoane inteligente, Samsung a înregistrat cea mai mare scădere a vânzărilor, în timp ce vânzările de smartphone-uri Apple au stagnat în trimestrul al doilea faţă de acelaşi interval al anului trecut. Deși vânzările Huawei au scăzut comparativ cu trimestrul doi din 2019, producătorul chinez a înregistrat o creștere de 27,4%, faţă de T1 2020. Avansul din T2 trimite Huawei într-o potenţială luptă directă cu Samsung pentru poziția nr.1 pe piaţa telefoanelor.

Aproape toate piețele majore, cu excepția Chinei, au continuat să se confrunte cu unele forme de restricții în cea mai mare parte a celui de-al doilea trimestru al anului 2020, ceea ce a dus la o scădere continuă a cererii de smartphone-uri.

„Situația îmbunătățită din China a dus la o cerere mai mare trimestrială”, a declarat Anshul Gupta, director principal de cercetare la Gartner. „Restricțiile de călătorie, închiderile magazinelor și cheltuielile mai prudente pentru produsele neesențiale în timpul pandemiei au dus la a doua scădere trimestrială consecutivă a vânzărilor de smartphone-uri în acest an.”

Chiar și cu o cerere crescută, vânzările de smartphone-uri în China au scăzut cu 7% în al doilea trimestru al anului, la aproape 94 de milioane de smartphone-uri vândute. India, care a adoptat măsuri riguroase (chiar restricționând comerțul electronic) a înregistrat cea mai gravă scădere a vânzărilor de smartphone-uri (-46%) printre primele cinci țări din lume.

Samsung a înregistrat cea mai mare scădere din Top 5 producători la nivel mondial

Samsung a vândut aproape 55 de milioane de smartphone-uri în al doilea trimestru al anului 2020, o scădere de 27,1% în raport cu anul anterior, arată datele Gartner.

„Pandemia COVID-19 a continuat să afecteze în mod negativ performanțele Samsung în al doilea trimestru al anului 2020”, a spus Gupta. „Cererea pentru smartphone-urile sale din seria S nu a fost suficientă pentru a reînvia vânzările de smartphone-uri la nivel global.”

Vânzările de smartphone-uri ale Huawei au scăzut cu 6,8% faţă de T2 2019 și au însumat 54 de milioane de unități.

„Performanțele Huawei în China au ajutat-o să evite o performanță trimestrială mai slabă”, a explicat Gupta. „Huawei și-a întărit poziţia de lider în China, unde a capturat 42,6% din piața smartphone-urilor în al doilea trimestru al anului 2020. Huawei a pus la punct o introducere agresivă de produse și o promovare a vânzărilor în China în special și a beneficiat de sprijinul puternic al furnizorilor de servicii de comunicații pentru smartphone-uri 5G”.

Apple a vândut 38 de milioane de iPhone în al doilea trimestru al anului 2020, cu o scădere de 0,4% față de acelaşi interval al anului trecut.

„Vânzările iPhone au fost mai bune în trimestru decât majoritatea producătorilor de telefoane de pe piață și, de asemenea, a întregistrat un avans al vânzărilor din T2 faţă de T1”, a declarat Annette Zimmermann, vicepreședinte de cercetare la Gartner. „Mediul de afaceri îmbunătățit din China a ajutat Apple să crească în această țară. În plus, introducerea noului iPhone SE a încurajat utilizatorii telefoanelor mai vechi să își upgradeze smartphone-urile. ”

Xiaomi s-a clasat pe locul al patrulea, cu 26,09 milioane de unităţi vândute în T2, în scădere cu 21,5% faţă de T2 2019.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Apelul lui Novak Djokovici la decizia de anulare a vizei a fost respins. Liderul ATP trebuie să părăsească Australia
Apelul lui Novak Djokovici la decizia de anulare a vizei a fost respins. Liderul ATP trebuie să părăsească Australia
Cei trei judecători de la Curtea Federală a Australiei au decis în favoarea guvernului în procesul privind anularea vizei ...
Guvernul britanic analizează un plan de împrumuturi bancare acordate companiilor energetice, pentru a atenua costul mare al energiei
Guvernul britanic analizează un plan de împrumuturi bancare acordate companiilor energetice, pentru a atenua costul mare ...
Guvernul Marii Britanii are în vedere planuri de a atenua o creştere bruscă a costurilor energiei, care va afecta gospodăriile ...
Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade s-a produs în Vrancea
Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade s-a produs în Vrancea
Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 s-a produs sâmbătă aproape de miezul nopţii, la ora locală 23:51, în zona seismică ...