1EUR = 4.8344 RON | Bucureşti 34 º

News

Huawei Mate 30 pierde modalitatea neoficială de a instala aplicaţii Google

În urma interdicţiei din SUA, utilizatorii Huawei nu au mai avut acces la aplicaţiile Google pe telefoanele din seria Mate 30, cel mai recent smartphone al companiei chineze. Smartphone-ul beneficiază doar o versiune open source a sistemului de operare Android 10. Cu toate acestea, prin utilizarea unui site web numit LZPlay, utilizatorii Huawei Mate 30 și Huawei Mate 30 Pro au putut să descarce software-ul Google și să instaleze Play Store, prin care toate aplicațiile obișnuite ale Google puteau fi instalate.

06 oct, 2019 | ECONOMICA.net

LZPlay este, de fapt, o metodă de a a ocoli sistemele de autentificare sau de criptare ale unui dispozitiv. Aparent, aceasta folosește anumite permisiuni Android specializate, găsite doar în telefoanele Huawei, inclusiv permisiunea de a instala alte aplicații ca aplicații de "sistem".

Totuși, aceste permisiuni pot fi acordate numai de aplicațiile semnate digital de Huawei. Pentru asta, codul aplicației ar trebui să treacă printr-un proces riguros de verificare.

Doar că povestea s-a complicat şi mai mult întrucât site-ul a fost închis recent în urma unei postări pe blog care a ridicat probleme de securitate cu privire la API-urile fără documente.

Cei de la Trusted Reviews au avut un telefon Mate 30 Pro şi au reuşit să instaleze aplicații Google prin această metodă. Potrivit acestora, metoda a făcut ca telefonul să nu poată fi diferențiat de orice alt dispozitiv standard Android. Cu toate acestea, având în vedere problemele de securitate ridicate, în prezent, nu au găsit nicio alternativă sigură și funcțională pentru instalarea aplicațiilor. 

Lipsa accesului la aplicațiile Google va afecta, fără îndoială, vânzările celor mai noi flagship-uri ale Huawei (care nu au fost confirmate pentru lansarea în afara Chinei), precum și afacerile companiei în general.

Huawei Mate 30 Pro este primul telefon lansat de companie după ce Donald Trump a interzis producătorului să facă afaceri cu companiile americane. 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO