1EUR = 4.8730 RON | Bucureşti 11 º

Extern

Huawei salută recomandările "nepărtinitoare" ale UE privind tehnologia 5G

Gigantul chinez Huawei a salutat miercuri recomandările Comisiei Europene privind tehnologia 5G, care-i vor permite să continue participarea la dezvoltarea celei de-a cincea generaţii de reţele mobile în Europa, transmit DPA şi Reuters.

29 ian, 2020 | Agerpres

"Această abordare nepărtinitoare, bazată pe fapte, privind securitatea 5G va permite Europei să aibă o reţea 5G mai sigură şi mai rapidă. Huawei este prezent în Europa de aproape 20 de ani şi şi-a dovedit rezultatele privind securitatea. Vom continua să lucrăm cu industria şi guvernele europene pentru a dezvolta standarde comune pentru a întări securitatea şi fiabilitatea reţelei", se arată într-un comunicat al companiei.

Europa este presată de SUA să interzică echipamentele furnizate de firma chineză Huawei, pe fondul îngrijorărilor că acestea ar putea fi utilizate de China pentru spionaj. În schimb, UE speră că o abordare colectivă bazată pe o listă concretă de riscuri şi măsuri de răspuns vor reduce o parte din presiunile venite din partea SUA.

Comisia Europeană a aprobat miercuri setul comun de instrumente cuprinzând măsuri de atenuare convenite de statele membre pentru a răspunde riscurilor de securitate legate de introducerea tehnologiei 5G, a cincea generaţie de reţele mobile, informează un comunicat al executivului comunitar.

În concluziile privind setul de instrumente, statele membre au convenit să consolideze cerinţele de securitate, să evalueze profilurile de risc ale furnizorilor, să aplice restricţii pertinente pentru furnizorii consideraţi a prezenta un risc ridicat, inclusiv să aplice excluderile necesare în ceea ce priveşte activele considerate a fi critice şi sensibile (cum ar fi funcţiile centrale de reţea) şi să pună în practică strategii care să asigure diversificarea vânzătorilor.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO