1EUR = 4.7776 RON | Bucureşti 11 º

Extern

Huawei se află în negocieri preliminare cu mai mulţi operatori americani de telecomunicaţii pentru licenţierea tehnologiei sale 5G

Grupul Huawei Tehnologies, aflat pe o listă neagră a guvernului american, se află în negocieri preliminare cu mai multe companii americane pentru licenţierea tehnologiei sale 5G, a declarat vineri un oficial al celui mai mare producător de echipamente de profil din lume, transmite Reuters, potrivit News.ro.

19 oct, 2019 | Agerpres

Vincent Pang, vicepreşedinte şi membru în consiliul de administraţie al Huawei, a spus că unele firme americane şi-au exprimat interesul pentru un aocrd pe termen lung sau un transfer unic, acesta refuzând să spună numele sau mărimea companiilor respective.

"Sunt nişte companii care discută cu noi, dar va dura mult până la o finalizare a discuţiilor", a explicat Pang, aflat în această săptămână într-o vizită la Washington. Acesta a adăugat că discuţiile au început de două săptămâni şi că nu au ajuns încă la un nivel detaliat.

Guvernul american a dus o campanie de convingere a ţărilor aliate să interzică utilizarea reţelelor 5G ale Huawei, de teamă că acestea ar putea fi folosite de Baijing pentru spionarea clienţilor. Huawei a negat în repetate rânduri acest lucru, potrivit News.ro.

În prezent, nu există furnizori americani de echipamente 5G, iar tehnologia oferită de Ericsson şi Nokia este mai scumpă.

În luna mai, autorităţile americane au inclus Huawei pe o listă neagră de companii, din motive de securitate naţională, interzicându-i să cumpere componente americane fără o licenţă specială.

 

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO