Huawei a construit propriul sistem de operare pentru telefon și laptop pentru cazul în care nu va putea utiliza produse Microsoft sau Google

Huawei și-a construit propriul sistem de operare pentru smartphone-uri și computere în cazul în care se va afla în situaţia în care nu va putea să utilizeze software-ul din SUA, de la Microsoft și Google, a confirmat compania chineză pentru CNBC.
Economica.net - lun, 18 mart. 2019, 19:35
Huawei a construit propriul sistem de operare pentru telefon și laptop pentru cazul în care nu va putea utiliza produse Microsoft sau Google

Cel de-al doilea cel producător de smartphone-uri din lume, în funcție de cota de piață, utilizează, în prezent, pentru telefoane, sistemul de operare Android, dezvoltat de Google și Microsoft Windows pentru laptopurile și tabletele sale.

Richard Yu, directorul diviziei consumatorilor Huawei, a declarat într-un interviu acordat recent publicației germane Die Welt că compania are un sistem de operare de rezervă, dacă, din anumite motive, va fi blocat să utilizeze software-ul american.

„Ne-am pregătit propriul sistem de operare. Dacă s-ar întâmpla vreodată să nu mai folosim aceste sisteme, am fi pregătiți. Acesta este planul nostru B. Dar, bineînțeles, că preferăm să lucrăm cu ecosistemele Google și Microsoft”, a spus Yu.

Comentariile lui Yu au fost confirmate de CNBC de un purtător de cuvânt al Huawei, care a declarat că sistemele de back-up vor fi folosite doar în „circumstanțe atenuante” și că sunt „acolo pentru continuitatea activității de bază într-un scenariu de cel mai rău caz”.

„Nu ne așteptăm să le folosim și ca să fim cinstiți, nici nu vrem să le folosim, Sprijinim pe deplin sistemele de operare ale partenerilor noștri – nouă ne place să le folosim, dar și clienților noștri le place să le folosească”, a spus purtătorul de cuvânt.

Aceste „circumstanțe atenuante” ar putea fi un indiciu despre problemele cu care se confruntă rivalii de la ZTE de anul trecut. Guvernul american a interzis companiilor americane să vândă componente și software companiei ZTE, deoarece compania chineză a încălcat sancțiunile împotriva Iranului și a Coreei de Nord. Astfel că, abilitatea sa de a folosi Google Android a fost în perico.

Cu toate acestea, Huawei încearcă să se desprindă de tehnologia americană. Compania a făcut un pas mare în ceea ce priveşte semiconductori și își proiectează propriile chip-uri pentru smartphone-urile sale. Cu toate acestea, unele laptop-uri folosesc încă componente americane de la companii precum Intel.

Un nou sistem de operare ar putea să cauzeze unele probleme pentru Huawei, mai ales dacă este forțat să înceteze utilizarea software-ului Microsoft și Google în afara Chinei. În interiorul pieței interne, serviciile Google sunt blocate, inclusiv în Google Play. Dar la nivel internațional, magazinul de aplicații Google este disponibil.

„Pentru Huawei, aproape jumătate din vânzările de smartphone-uri provin din China, astfel că 50% din afaceri este asigurată oricum ca servicii mobile Google – Google Play nu există în China. Cu toate acestea, interzicerea accesului la Google Android și Google Play ar putea să afecteze foarte mult cealaltă jumătate a afacerii”, a declarat pentru CNBC, Neil Shah, director de cercetare la Counterpoint Research.

Huawei seeconfruntă cu o presiune politică puternică din partea SUA, care a susținut că echipamentul său de rețea ar putea fi folosit de guvernul chinez pentru spionaj. Compania a negat în mod repetat afirmațiile, dar experții în informații, care au vorbit cu CNBC, au fost sceptici față de asigurările Huawei. Aceştia au dat ca argument legile securității naționale ale Chinei, care presupun că fiecare companie internă este obligată din punct de vedere legal să ajute guvernul în colectarea de informații.

Te-ar mai putea interesa și
Cifra de afaceri din industrie a scăzut cu 0,5% în primele două luni din 2021. Comenzile noi din industria prelucrătoare au crescut cu 2,8%
Cifra de afaceri din industrie a scăzut cu 0,5% în primele două luni din 2021. Comenzile noi din industria prelucrătoare ...
Cifra de afaceri din industrie pe total (piaţa internă şi piaţa externă) în termeni nominali a scăzut cu 0,5%, în intervalul 1 ianuarie - 28 februarie 2021, comparativ cu perioada similară......
Artesana, cel mai mare producător de lactate artizanale, investește 5 milioane de euro pentru a-și tripla producția
Artesana, cel mai mare producător de lactate artizanale, investește 5 milioane de euro pentru a-și tripla producția
Artesana, cel mai mare producător de lactate artizanale și unicul producător de lactate integrale și neomogenizate din ...
BCE va evita o înăsprire abruptă a politicii monetare când va încheia achiziţiile de active – oficial
BCE va evita o înăsprire abruptă a politicii monetare când va încheia achiziţiile de active – oficial
Temerile privind reapariţia inflaţiei în zona euro sunt premature, iar oficialii Băncii Centrale Europene vor evita o ...
Trei mituri despre performanţa izolaţiilor de spumă poliuretanică
Trei mituri despre performanţa izolaţiilor de spumă poliuretanică
A căuta informații despre izolarea casei implică din nefericire și găsirea de mituri rostogolite în spațiul online.