1EUR = 4.8408 RON | Bucureşti 33 º

News

Huawei va menţine şi în 2020 a doua poziţie în clasamentul producătorilor de smartphone-uri - analişti

Piața globală a smartphone-urilor se va menține pe un trend descendent şi în 2020 dacă războiul comercial dintre SUA şi China va continua, iar probabilitatea recesiunii economice globale rămâne ridicată, potrivit analiştilor de la compania Strategy Analytics. 

08 dec, 2019 | ECONOMICA.net

În cel mai rău caz, aceştia preconizează că volumul de smartphone-uri vândute la nivel global va scădea cu 3% anul viitor. Cu toate acestea, piața ar putea să revină pe creştere, cu un avans de 3% în cel mai bun caz, în care experţii se așteaptă ca probabilitatea recesiunii economice globale să rămână scăzută, SUA și China vor semna un acord pentru a ușura războiul comercial, iar interdicția pentru Huawei va fi ridicată.

Samsung va rămâne cel mai mare furnizor de smartphone-uri în 2020 în ambele scenarii, urmat de Huawei și Apple. În cel mai rău caz, experţii se așteaptă ca Huawei să înregistreze o scădere mare pe piețele din afara Chinei, dar relansarea pieței interne va compensa până la un anumit grad declinul pieței externe.

Huawei va supraviețui și va menține cel de-al doilea cel mai mare furnizor de smartphone-uri (după Samsung, dar înaintea Apple), datorită puternicii amprente pe piața internă. Doar piață din China ar contribui la o cotă de volum de peste 80% în 2020.

Pentru a răspunde interdicției din SUA, Huawei a redus semnificativ dependența de componentele cheie furnizate de companiile americane în ultimele luni. Între timp, compania accelerează dezvoltarea sistemuui de operare propriu Harmony OS și Huawei Mobile Service, care se așteaptă să înlocuiască Android și Google Mobile Service în viitor, dacă interdicția va continua. Cu toate acestea, nu e ceva uşor să construieşti propriul serviciu mobil și ecosistem. Compania chineză se va confrunta cu greutăţi în 2020.

În trimestrul al treilea, Huawei ar fi vândut 65,8 milioane de smartphone-uri, cu o creștere de 26% față de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit unui raport de la Gartner. Performanța companiei în China a fost motorul cheie al creșterii sale globale de vânzări de smartphone-uri. A vândut 40,5 milioane de smartphone-uri în China și și-a mărit cota de piață locală cu aproape 15 puncte procentuale.

Samsung şi-a păstrat supremaţia, cu 79 milioane de unităţi livrate (+7,8% faţă de T3 2018), iar Apple a ocupat locul al treilea, cu 40,8 milioane de iPhone, în scădere cu 10,7%.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO