Hyundai a prezentat SEVEN, conceptul unui viitor SUV electric

Hyundai a prezentat SEVEN Concept, un vehicul care prefigurează viitorul SUEV (sport utility electric vehicle) al gamei electrice Ioniq.
Robert Stan - joi, 18 nov. 2021, 22:07
Hyundai a prezentat SEVEN, conceptul unui viitor SUV electric

După conceptele -『45』, prezentat în 2019 și Prophecy, în 2020, SEVEN deschide noi orizonturi pentru gama electrică Ioniq. Dezvoltarea familiei de vehicule electrice a mărcii Hyundai susține angajamentul companiei de a ajunge la emisii zero până în anul 2045.

„SEVEN Concept reflectă viziunea creativă , dar și tehnologiile avansate care vor fi utilizate pentru dezvoltarea modelelor electrice ale gamei. Arhitectura inovatoare a interiorului, sistemul de propulsie eco și elementele revoluționare pentru siguranță și pentru confort prefigurează un viitor extraordinar pentru clienții de autovehicule Hyundai din clasa SUV”, a declarat Jose Munoz, President and CEO al Hyundai Motor North America.

De asemenea, Thomas Schemera, Executive Vice President și Global Chief Marketing Officer al Hyundai Motor Company consideră că „Ioniq marchează o schimbare de paradigmă în ceea ce privește experiență de care beneficiază clienții de vehicule electrice. Modelul SEVEN a fost conceput pentru a se adapta diferitelor stiluri de viață, în linie cu viziunea producătorului – Progress for Humanity. SEVEN reflectă abordarea Hyundai centrată pe nevoile clienților”.

Hyundai SEVEN a fost realizat pe platforma globală modulară a mărcii dedicată automobilelor electrice (E-GMP). Ampatamentul lung (3,2 m – datorită designului care poziționează roțile aproape de limitele exterioare); podeaua plata care permite explorarea unei alternative privind aranjarea tradițională a scaunelor – caracteristici specifice E-GMP – contribuie la maximizarea spațiului interior.

Aspectul impunător este subliniat de elemente aerodinamice, precum linia joasă a capotei, forma alungită a plafonului și jantele cu sistem Active Air Flaps. Arhitectura de iluminare, care urmărește direcția stilistică Parametric Pixels, încorporează tehnologia Welcome Light Sequence (care se activează în momentul pornirii autovehiculului).

În comparație cu modelele clasice din segmentul SUV, noua configurație – scaune față pivotante și banchetă cu formă arcuită – permite personalizarea în funcție de condițiile de deplasare sau de modurile de condus autonom. Conceptul „Universal Island” definește o consolă mobilă pentru o mai mare libertate de mișcare.

Hyundai SEVEN oferă multiple opțiuni pentru confort, precum interfața grafică multifuncțională „Smart Hub”, plafonul panoramic cu ecran integrat (pe lângă afișarea unui conținut variat în funcție de preferințele pasagerilor, ecranul panoramic generează o atmosfera plăcută pe parcursul călătoriei ), dar și minifrigider încorporat și compartimente pentru îngrijirea încălțămintei. Cabina minimalistă, ecranele integrate și luminile ambientale amplasate în interiorul portierelor transformă habitaclul într -un adevărat spațiu de relaxare.

Conform oficialilor Hyundai, pentru dezvoltarea conceptului SEVEN au fost utilizate materiale reciclate și regenerabile. Bambusul, rășina și vopseaua bio folosite au la bază surse regenerabile care contribuie la reducerea poluării generate prin intermediul procesului de producție.

În plus, utilizarea pe scară largă a cuprului pentru proprietățile antimicrobiene asigură suprafețe curate în orice moment. Sistemul „Hygiene Airflow” a fost conceput având că sursă de inspirație funcția de gestionare a fluxului de aer utilizată pentru aeronavele de pasageri. Acesta se activează în momentul în care calitatea aerului scade chiar și atunci când autovehiculul staționează sau se încarcă.

Sistemul „UVC Sterilization” se activează după ce pasagerii părăsesc habitaclul. Maneta pentru controlul comenzilor, compartimentul de depozitare pentru scaunele din față și difuzoarele sunt escamotabile. Luminile UVC integrate asigură eliminarea virușilor și a bacteriilor.

Bancheta și consola Smart Hub dispun de compartimente pentru dezinfectarea bunurilor personale depozitate.

Hyundai menționează că SEVEN oferă o autonomie de peste 480 km și un sistem de încărcare ultra-rapidă (de la 10% până la 80% în aproximativ 20 min – cu încărcător de 350 kW).

Tot la expoziția AutoMobility LA, Hyundai a lansat pe piața americană camionul XCIENT Fuel Cell și modelul IONIQ 5. Marca a încheiat un parteneriat la nivel global pentru utilizarea camionului XCIENT în transportul comercial, peste 46 de unități fiind deja livrate clienților din Elveția . Acum acesta va fi disponibil și în California, cea mai importantă piață din SUA pentru tehnologia fuel cell.

IONIQ 5, model deja disponibil în Europa, este noul CUV 100% electric. Versiunea cu tracțiune spate are o autonomie de 480 km.

Te-ar mai putea interesa și
APIA a făcut plăți către fermieri de aproape 124 de milioane de lei, în intervalul 24 – 26 aprilie
APIA a făcut plăți către fermieri de aproape 124 de milioane de lei, în intervalul 24 – 26 aprilie
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a efectuat plăţi pentru anul de cerere 2023 în suma totală de 123,99 de milioane de lei lei (24,93 de milioane de euro), în......
AMOFM: 240 de locuri de muncă în străinătate sunt disponibile prin rețeaua EURES
AMOFM: 240 de locuri de muncă în străinătate sunt disponibile prin rețeaua EURES
Angajatorii europeni oferă, prin intermediul EURES România, 240 de locuri de muncă, cu contract pe perioadă determinată ...
Marcel Boloș: Sistemul naţional e-Transport este creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune fiscală
Marcel Boloș: Sistemul naţional e-Transport este creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune ...
Sistemul naţional e-Transport este special creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune fiscală ...
18 instituții financiare au anunțat că vor să participe la schema de ajutor de stat IMM Plus. Fondul de garantare a fost suprasubscris cu peste 330%
18 instituții financiare au anunțat că vor să participe la schema de ajutor de stat IMM Plus. Fondul de garantare a fost ...
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN) a anunțat astăzi ...