Iaciu a preluat 0,6% din acţiunile Impact în ofertă; iar din piaţă a cumpărat de cinci ori mai mult

Omul de afaceri Gheorghe Iaciu a cumpărat doar 0,6% din acţiunile Impact (IMP) prin oferta de preluare derulată în ultimele săptămâni la Bursă, pentru 266.000 de lei (60.000 de euro), timp în care a achiziţionat direct din piaţă 3,21% din titlurile companiei, cu 1,3 milioane lei (310.000 de euro).
Economica.net - joi, 17 oct. 2013, 16:47
Iaciu a preluat 0,6% din acţiunile Impact în ofertă; iar din piaţă a cumpărat de cinci ori mai mult

Astfel, cu acţiunile preluate în ofertă şi cu titlurile cumpărate direct din piaţă participaţia lui Iaciu a crescut la peste 42%.

Oferta de preluare a început pe 26 septembrie şi s-a încheiat miercuri. În cadrul ofertei au fost plasate 73 de ordine pentru acţiuni reprezentând 0,61% din capitalul social al companiei, pentru care Iaciu va plăti 266.000 de lei (60.000 de euro).

Omul de afaceri a cumpărat direct din piaţă acţiuni Impact în primele două şi în ultimele două zile ale ofertei. În primele zile el a plătit aproape 90.000 de lei pentru 0,25% din acţiunile dezvoltatorului imobiliar şi a ridicat preţul din oferta de preluare cu 37%, la 0,22 lei.

Ulterior, în ultimele două zile ale ofertei (marţi şi miercuri) Iaciu a mai cumpărat 2,96% din titlurile Impact, pentru 1,3 milioane lei (290.000 de euro).

Toate tranzacţiile au fost intermediate de casa de brokeraj Swiss Capital.

Iaciu a intrat în acţionariatul Impact în luna martie, când participaţiile deţinute de fondatorul companiei, Dan Ioan Popp, şi Carmen Săndulescu au fost vândute prin executare silită pentru un credit nerambursat.

Atunci, el a plătit 6,4 milioane lei (1,4 milioane euro) pentru 23,22% din acţiunile Impact, iar ulterior şi-a majorat participaţia, cumpărând inclusiv pachetele deţinute de un fond adminstrat de Franklin Templeton (6,15%) şi de trei fonduri de pensii administrate de ING (8,1%).

Iaciu este proprietarul centrului comercial Doraly şi cel mai mare acţionar al SIF Muntenia (SIF4).

În acţionariatul Impact se regăseşte şi omul de afaceri Adrian Andrici (13,8%) şi compania de administrare a investiţiilor East Capital, prin Salink Limited (10,1%).

Pe fondul schimbărilor din acţionariat, acţiunile Impact au crescut puternic în acest an, dublându-şi preţul, de la 0,115 lei la finele anului trecut la un vârf de 0,231 lei, în timpul şedinţei din 7 octombrie.

La finalul şedinţei de joi, acţiunile Impact erau cotate la bursă la 0,2171 lei, preţ în scădere cu 1,32%. La această cotaţie, capitalizarea companiei este evaluată la aproape 43 milioane lei (9,6 milioane euro).

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...