Iaciu şi partenerii săi au băgat 66,64 milioane de lei în Impact Bucureşti. Vor alte 13 milioane de la alţii

12 acţionari ai dezvoltatorului imobiliar Impact Bucureşti (IMP) au plătit aproape 66,64 milioane de lei pe tot atâtea acţiuni IMP, în cadrul celei dintâi etape a procesului de majorare de capital derulată de companie.
Adrian N. Ionescu - lun, 21 iul. 2014, 08:43
Iaciu şi partenerii săi au băgat 66,64 milioane de lei în Impact Bucureşti. Vor alte 13 milioane de la alţii

S-au vândut peste 83% din acţiunile dezvoltatorului imobiliar Impact Bucureşti (IMP), nou emise în cadrul celei dintâi etape a procesului de majorare de capital derulată de companiei.

Cumpărătorii sunt 12 acţionari ai IMP, care au dat 66,64 din cele 80 de milioane de lei care trebuie să se adauge la capitaluzl social al companiei, potrivit raportului IMP trimis la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Cei care au cumpărat sunt, cel mai probabil, principalii acţionari aveau dreptul să cumpere acţiunile IMP noi la preţul de 1 leu sunt omul de afaceri Gheorghe Iaciu, patronul complexului comercial Doraly, care deţinea direct peste 47,6% din acţiunile IMP, Adrian Andrici, un cunoscut investitor –  avea peste 16,15 %, iar Salink Limited, vehiculul de investiţie al companiei suedeze East Capital, avea peste 10%.

Între timp, East Capital a vândut aproape în întregime pachetul său, printre cumpărători fiind Iaciu, casa de brokeraj Swiss Capital, patronul acesteia Sorin Apostol şi un fond de investiţii administrat de o filială a firmei. Grupul Swiss Capital are acum peste 10% din acţiounile IMP

Gheorghe Iaciu, Adrian Andrici, Swiss Capital şi brokerii acesteia au mai fost parteneri la operaţiunile de preluare a controlului asupra SIF Muntenia (SIF4), acum doi ani, soldat cu debarcarea unora dintre administratorii acesteia şi cu mai multe procese în instanţă. Cele mai importante litigii au fost apoi aplanate odată cu cedarea SIF Muntenia grupului de investitori care controlează şi SIF Banat Crişana (SIF1), concentrat în jurul preşedintelui acesteia, Dragoş Bîlteanu.  

Etapa a II-a

Cele peste  13,3 milioane de acţiuni IMP care au mai rămas de vândut vor fi oferite spre subscriere unui grup de investitori calificaţi  „şi / sau altor cel mult 150 de persoane fizice sau juridice, potrivit prospectului de ofertă.

Banii atraşi urmează să finanţeze dez­vol­tarea unei noi faze a proiectului rezidenţial Greenfield, din zona pădurii Băneasa, şi achiziţia de noi terenuri în Bucureşti şi împrejurimi pentru noi proiecte.

Etapa a II-a de subscriere va dura în următoarele cinci zile, aiar acţiiunile se vor vinde cu un ban mai scump, la 1,01 lei/titlu.

aciu se află în plină campanie de relansare a Impact Bucureşti, după ce a preluat controlul companiei, în urmă cu un an. Atunci, patronul centrului comercial Doraly, de lângă Bucureşti, cumpăra 23% din Impact printr-o tranzacţie specială de vânzare la ordin.

Tranzacţia i-a vizat atunci pe fondatorul Impact, Dan Ioan Popp şi pe principala sa asociată, Carmen Săndulescu, executorii judecătoreşti vânzându-le silit pachetul 26,13% din acţiunile Impact Bucureşti, în contul unor credite nerambursate.

Impact Bucureşti (IMP) este una dintre puţinele companii private care s-au listat la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) din iniţiativa acţionairlor săi.

După preluarea controlului de către Gheorghe Iaciu, cursul acţiunilor IMP s-a relansat, devenind una dintre cele mai profitabile acţiuni de anul trecut şi din acest an.

 

 

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Ce acoperă ajutorul de înmormântare în România?
Ce acoperă ajutorul de înmormântare în România?
În țara noastră sunt acordate o serie de ajutoare sociale pentru a putea veni în sprijinul persoanelor aflate în dificultate ...
Uniunea Europeană a adăugat pe lista de sancțiuni impuse Belarusului 28 de persoane și entități implicate în criza migranților – surse
Uniunea Europeană a adăugat pe lista de sancțiuni impuse Belarusului 28 de persoane și entități implicate în criza ...
Reprezentanţii celor 27 de state ale Uniunii Europene şi-au dat acordul miercuri pentru extinderea listei de sancţiuni ...
Doar 24.837 de persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19 în ultimele 24 de ore
Doar 24.837 de persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19 în ultimele 24 de ore
Un număr de 24.837 de doze de vaccin Pfizer, Moderna, AstraZeneca şi Johnson&Johnson au fost administrate în ultimele ...