Iaciu va majora cu 8% preţul din oferta de preluare de la Impact. Operaţiunea ajunge la 21,2 mil. lei

Omul de afaceri Gheorghe Iaciu va majora cu 8%, la 0,1735 lei/acţiune, preţul din oferta de preluare pe care a lansat-o joi la dezvoltatorul imobiliar Impact (IMP), astfel că pentru tot pachetul vizat în această operaţiune ar putea plăti 21,2 milioane lei (4,7 milioane euro).
Economica.net - vin, 27 sept. 2013, 08:59
Iaciu va majora cu 8% preţul din oferta de preluare de la Impact. Operaţiunea ajunge la 21,2 mil. lei

Oferta vizează un pachet reprezentând aproape 62% din acţiunile Impact, diferenţa de 38% din titluri fiind deja în portofoliul lui Iaciu.

Omul de afaceri va ridica preţul din oferta de preluare după ce joi a cumpărat la bursă acţiuni Impact la un preţ de 0,1735 lei/titlu, cu 8,44% peste cotaţia propusă celorlalţi acţionari în operaţiunea de preluare. Potrivit reglementărilor pieţei de capital, investitorii care lansează ofertă de preluare, iar în timpul acesteia cumpără direct din piaţă acţiuni la un preţ mai mare decât cel din ofertă, trebuie să ridice şi preţul din ofertă la un nivel cel puţin egal celui la care au achiziţionat titlurile la bursă.

Oferta de preluare lansată de Iaciu a început joi, la un preţ de 0,16 lei/acţiune, însă cotaţia urmează să fie majorată având în vedere tranzacţia realizată joi de Iaciu.

Oferta de preluare a fost anunţată luni, preţul fiind cu 8,5% sub ultima cotaţie de vineri a acţiunilor Impact la bursă, de 0,175 lei. În urma anunţării preţului din ofertă, acţiunile Impact au scăzut luni cu 3,9%, însă în următoarele zile a revenit la 0,175 lei.

Raportat la preţul la care Iaciu a cumpărat joi acţiunile Impact, compania este evaluată la este de 34,3 milioane lei (7,7 milioane euro).

Operaţiunea se derulează în perioada 26 septembrie – 16 octombrie şi este intermediată de casa de brokeraj Swiss Capital.

Iaciu a intrat în acţionariatul Impact în luna martie, când participaţiile deţinute de fondatorul companiei, Dan Ioan Popp, şi Carmen Săndulescu au fost vândute prin executare silită pentru un credit nerambursat.

Atunci, el a plătit 6,4 milioane lei (1,4 milioane euro) pentru 23,22% din acţiunile Impact, iar ulterior şi-a majorat participaţia, cumpărând inclusiv pachetele deţinute de un fond adminstrat de Franklin Templeton (6,15%) şi de trei fonduri de pensii administrate de ING (8,1%).

Iaciu este proprietarul centrului comercial Doraly şi cel mai mare acţionar al SIF Muntenia (SIF4).

În acţionariatul Impact se regăseşte şi omul de afaceri Adrian Andrici (13,8%) şi compania de administrare a investiţiilor East Capital, prin Salink Limited (10,1%).

Pe fondul schimbărilor din acţionariat, acţiunile Impact au crescut puternic în acest an, cu 78%, de la 0,115 lei la finele anului trecut la un vârf de 0,205 lei în a doua parte a lunii august. După ce au atins acest vârf, preţul a scăzut cu 15%.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...