1EUR = 4.7792 RON | Bucureşti 3 º

Finanţe şi bănci

Iacob (MFP), despre Declaraţia 600: Se află în lucru o simplificare a sistemului de declarare şi plată

Autorităţile vor ieşi cu un proiect privind Declaraţia 600 până pe 15 aprilie, în acest moment avându-se în vedere simplificarea sistemului de declarare şi plată, a dat asigurări Oana Iacob, secretar de stat în Ministerul Finanţelor Publice, în cadrul unui eveniment organizat de PwC România.

20 feb, 2018 | Agerpres

'Se află în lucru un mecanism care are în vedere o simplificare a sistemului de declarare şi plată a contribuţiilor sociale obligatorii datorate de persoanele fizice. După finalizarea mecanismului, se va ieşi cu noul proiect pentru a face obiectul dezbaterii publice. Dezbaterea publică va fi iniţiată după definitivarea coordonatelor. Suntem în discuţii cu ANAF, CNAS şi, după finalizarea acestor dezbateri, vom discuta şi cu categoriile de persoane fizice. Până pe 15 aprilie se va finaliza', a spus Iacob.

Potrivit acesteia, imediat ce se finalizează analizele la nivelul ministerului, vor comunica acest lucru pentru a se consulta.

'În actualul program de guvernare se prevede analiza oportunităţii privind impozitul pe venitul global la nivelul persoanelor fizice. La acest moment nu se realizează analize punctuale din această perspectivă', a adăugat secretarul de stat în MFP.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO