1EUR = 4.8278 RON | Bucureşti 25 º

Finanţe şi bănci

Ialomiţianu: România nu se mai conduce după buget. Se conduce după cât încasăm

Deficitul bugetar ar putea 'să o ia la vale' pentru că au dispărut cei doi 'jandarmi', Liviu Voinea şi Gheorghe Gherghina, a declarat luni deputatul PDL Gheorghe Ialomiţianu, la dezbaterea 'Risipirea banilor publici şi planificarea financiară pe proiecte şi programe'.

04 aug, 2014 | Agerpres

'Nu avem buget, nu avem prioritizare. Avem deficitul bugetar, dar s-ar putea să o ia la vale pentru că au dispărut acei 'jandarmi', cei doi, domnii Voinea şi Gherghina, care au plătit cu funcţia pentru că nu au fost de acord cu anumite cheltuieli', a spus Ialomiţianu.

Potrivit acestuia, în momentul de faţă România nu se mai conduce după buget.

'În momentul de faţă nu mai avem buget. România, în momentul de faţă, nu se mai conduce după buget. Se conduce după cât încasăm. Lucrul acesta l-a spus şi actualul ministru de finanţe, doamna Ioana Petrescu, care a spus - de ce să comparăm în execuţia bugetară cât am prevăzut în buget şi cât am încasat, pentru că sunt nişte cifre după nişte estimări şi nu întotdeauna sunt realiste. Atunci cum s-a întocmit bugetul? Vrea să acopere o lipsă de performanţă privind încasările', a mai afirmat deputatul PDL.

Ialomiţianu a mai spus că ţinta de deficit bugetar se atinge printr-o politică bugetară greşită.

'Singurul obiectiv, până în momentul de faţă, este încadrarea în deficitul bugetar. Ţinta de deficit bugetar se atinge printr-o politică bugetară greşită. Cu ce ne confruntăm? Tăieri de investiţii şi introducere de impozite şi taxe', a mai arătat Ialomiţianu.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO