1EUR = 4.8127 RON | Bucureşti 11 º

News

Ialomiţianu: Guvernul încearcă să redreseze situaţia dezastruoasă a încasărilor la buget tăind din investiţii

Deputatul PDL Gheorghe Ialomiţianu afirmă, vineri, într-un comunicat remis AGERPRES, că din punct de vedere al încasărilor la bugetul de stat primul trimestru al anului în curs este 'dezastruos', iar Guvernul încearcă să remedieze situaţia prin tăierea de bani de la investiţii.

11 apr, 2014 | Agerpres

Fostul ministru al Finanţelor susţine că datele din execuţia bugetară pe trimestrul I indică 'o tăiere de două miliarde de lei de la investiţii faţă de aceeaşi perioadă a anului 2013'.

'Este clar că Guvernul Ponta a intrat în panică după ce a văzut cifrele încasărilor la buget pe primele două luni - un minus de 500 de milioane de lei, echivalentul a 50.000 de pensii medii dintr-un an. Iar măsura luată de executivul socialist pentru a ascunde slabele încasări a fost tăierea investiţiilor, adică a suprimat singura cale pentru generarea de mişcare în economie, pentru crearea de locuri de muncă. În schimb, cheltuielile cu bunurile şi servicii, adică achiziţii directe făcute de stat, indiferent că e nevoie sau nu de produsele respective, au crescut cu 5,7% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut', afirmă Gheorghe Ialomiţianu.
El adaugă că, 'potrivit datelor, în luna martie s-au înregistrat minusuri consistente la încasările la buget'.

'Venituri nefiscale - minus 404 milioane de lei. Este consecinţa faptului că regiile şi companiile de stat sunt sufocate de managementul prost, de numirile politice, de salariile enorme acordate fără nici un criteriu de eficienţă. Încasări din TVA - minus 400 de milioane de lei faţă de aceeaşi perioadă din 2013. Acest lucru reflectă o scădere a consumului, o reducere a activităţii economice. Sume primite de la UE - minus 360 de milioane de lei faţă de 2013. Acest lucru demonstrează clar blocajul în care se află România în ce priveşte fondurile de la UE şi derularea proiectelor în vigoare. Încasările din impozitul pe venituri din salarii - minus 204 milioane de lei. Acest lucru înseamnă că se pierd locuri de muncă sau creşterea muncii la negru, din cauza politicilor fiscale duse de guvernările Ponta. Toate aceste cifre arată că politica fiscală a Guvernului Ponta este profund greşită - loveşte în contribuabilii de bună credinţă şi avantajează clientela PSD', mai afirmă deputatul PDL. .

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO