1EUR = 4.8583 RON | Bucureşti 28 º

News

Ialomiţianu: Noul acord cu FMI nu aduce nimic românilor, Fondul nu susţine nicio măsură de creştere

Deputatul PDL Gheorghe Ialomiţianu a declarat, marţi, după discuţiile cu delegaţia FMI, BM şi CE, că din noul acord cu Fondul românii nu au de câştigat, deoarece nu sunt susţinute măsuri de creştere economică, însă a fost girată rectificarea bugetară cu efecte negative asupra economiei.

30 iul, 2013 | Mediafax

Ialomiţianu a precizat că este vorba de continuarea acordului precedent cu FMI, BM şi CE, care se referă la continuarea consolidării fiscale, reducerea deficitului, implementarea reformelor în companii şi în sănătate.

"Nu este nimic nou pentru mediul de afaceri, deci nu susţin nicio măsură de relansare a economiei, ei supraveghează politica bugetară a Guvernului Ponta să nu înregistreze derapaje şi să menţină stabilitatea financiară. Deci, românii nu au de câştigat după acest acord care va fi încheiat în zilele următoare (...) Acest acord trebuia să aibă la bază ca obiectiv creşterea economică sustenabilă", a susţinut Ialomiţianu.

El a precizat că România are nevoie de "măsuri de relansare a economiei", iar acestea nu se regăsesc în obiectivele acordului cu FMI.

Deputatul PDL a criticat în acest context rectificarea bugetară operată de Guvern, care este susţinută inclusiv de organismele internaţionale.

"E o rectificare de tăiere a cheltuielilor, de creştere a datoriilor şi omorârea investiţiilor şi a consumului. Din păcate, această rectificare a fost avizată şi de organismele internaţionale. Le-am spus foarte clar că această rectificare va duce la omorârea consumului, la reducerea locurilor de muncă, iar mediul de afaceri va fi din ce în ce mai vitregit. Vedem că economia este gripată şi ar trebui să avem un program de relansare a economiei", a mai declarat Ialomiţeanu.

El a adăugat că a propus oficialilor măsuri de reducere a fiscalităţii, între care reducerea cotei unice de la 16% la 12%, a contribuţiilor sociale cu 5% şi majorarea salariului minim de la 800 de lei la 1.000 de lei.

Ialomiţeanu a precizat că răspunsul delegaţiei a fost acela că va analiza împreună cu Guvernul ca în 2014 să fie cazul unor "motoare de creştere economică".

Deputatul PDL a admis că România are avantaje în urma noului acord cu FMI, respectiv acelea că Guvernul va fi "tras de urechi" dacă politica guvernamentală va fi una greşită.

În ceea ce priveşte reducerea TVA la pâine, Ialomiţeanu a acuzat Guvernul că nu are în vedere scăderea preţului pâinii la raft şi nici reducerea evaziunii, ci "numai a modificat legislaţia".

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO