1EUR = 4.8743 RON | Bucureşti 17 º

Imobiliare

ICCJ a respins contestația lui Puiu Popoviciu, iar cele 224 de hectare pe care a fost dezvoltat proiectul Băneasa vor fi confiscate de stat

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a respins contestația depusă de omul de afaceri Puiu Popoviciu împotriva deciziei de confiscare a celor 224 de hectare de teren pe care a fost construit proiectul Băneasa, una dintre cele mai mari dezvoltări imobiliare din România. 

16 mai, 2020 | ECONOMICA.net

Înalta Curte a respins, ca nefondate, contestaţiile formulate de inculpaţii Alecu Ioan Niculae, Popoviciu Gabriel Aurel şi Diaconescu Ştefan şi de părţile responsabile civilmente Băneasa Rezidenţial SRL, Băneasa Business & Technology Park SA şi Băneasa Investments SA împotriva aceleiaşi sentinţe penale.

Sentința e definitivă și înseamnă confiscarea de la omul de afaceri Puiu Popoviciu a terenului de 224 de hectare din Băneasa pe care sunt construite magazinul Ikea, mallul Băneasa și Ambasada SUA.

În dosarul Băneasa, Puiu Popoviciu a fost condamnat la 7 ani de detenție efectivă, în august 2017.

Acum, omul de afaceri se află la Londra, în procedură judiciară privind predarea către România. În iulie anul trecut, o curte din Regatul Unit a decis predarea acestuia la București, dar sentința nu este definitivă și se așteaptă judecarea recursului declarat de omul de afaceri.

Procurorii DNA au acuzat faptul că, în perioada 2000-2004, o serie de înţelegeri ilegale între Puiu Popoviciu şi Ioan Niculae Alecu, pe atunci rector al universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară, au făcut terenul de 224 de hectare din cea mai scumpă zonă a Bucureștiului să fie cumpărat la un preţ de nimic de către o companie controlată de omul de afaceri.

Decizia inițială a confiscării a fost luată de Instanța Supremă în decembrie 2018.

Omul de afaceri Gabriel Puiu Popoviciu a fost condamnat definitv în august 2017 de Înalta Curte de Casație și Justiție la 7 ani închisoare, în dosarul "Băneasa", dar s-a refugiat la Londra.

Soarta proiectului imobiliar e încă incertă.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO