ICEEfest aduce la Bucureşti autorii unor producţii şi campanii online spectaculoase

Cei care lucrează în domeniul creativității si continului online, fie că vorbim de agenții de publicitate sau creatori de continut pentru branduri vor găsi la ICEEfest 2015 evenimente de maxim interes pentru ei.
Economica.net - mie, 20 mai 2015, 17:54
ICEEfest aduce la Bucureşti autorii unor producţii şi campanii online spectaculoase

Unul dintre speakerii de top este Geoffrey Hantson, autorul campaniei TNT nominalizate de YouTube acum cateva zile in topul celor mai importante campanii video din ultimii 10 ani.

 

Tot in prima zi a festivalului vor vorbi Anthony Baker de la agenția de advertising R/GA, Dan Machen și Felix Morgan de la agenția de marketing HeyHuman, dar și Yonathan Dominitz, fondatorul Mindscapes, o companie de training în domeniul creativității și inovației.

Anthony Baker este unul dintre cei implicaţi în proiectul care a ”mutat” căutările online de pe ecranul laptopului sau smartphoneului pe străzile Londrei. Spre finalul lui 2013, Anthony Baker şi R/GA, agenţia de advertising în cadrul căreia este director de tehnologie, colaborau cu Google şi lansau Google Outside, un proiect care să reamintească oamenilor cât de uimitor este cel mai mare motor de căutare din lume.

 

 

Dan Machen și Felix Morgan vin din partea agenției HeyHuman care, în urmă cu câteva luni, a realizat un studiu fascinant, alături de cercetătorii danezi de la Universitatea din Copenhaga. Ei au stabilit că folosirea telefonului în timpul privitului la TV are un efect negativ asupra creierului, similar drogurilor, deoarece creierul ”învață” astfel să fie dezorganizat, i se modifică conexiunile, iar acest lucru poate avea consecințe negative asupra IQ-ului. Dincolo de studiile legate de comportamentul consumatorilor, HeyHuman este si in spatele unor campanii memorabile ale Sony, Unilever sau Tassimo.

Tot în prima zi a festivalului are loc sesiunea ”Extreme innovation”. În cadrul acesteia vor vorbi James Britton și Cameron Temple, de la agenția Stinkdigital, una dintre cele mai premiate din lume. Chiar Google se numara printre clientii agentiei care a realizat spectaculosul proiect “Inside Abbey Road”.

 

 

Polle de Maagt, un alt speaker cunoscut care vine la ICEEfest, este omul din spatele uneia dintre cele mai reuşite şi premiate campanii pentru o companie aeriană.

În 2010, la doar două luni după tragedia aviatică în care îşi pierdea viaţa preşedintele Poloniei, de Maagt şi agenţia Boondoggle încercau să redea oamenilor încrederea în companiile aeriene şi să le facă o surpriză pasagerilor care aşteptau să se îmbarce în cursele KLM. Campania, care a pornit de la o întrebare simplă (“Este fericirea virală?”), a primit Leul de bronz la festivalul de publicitate de la Cannes şi aurul şi argintul la Spinawards.

 

 

De asemenea, în cea de-a doua zi a festivalului (vineri, 12 iunie), are loc sesiunea ”Trends in technology & Innovative marketing”, la care vor vorbi Jonathan Kelly și Nick Shadbolt de la Candyspace, Laurence Hebberd de la LinkHumans – specializat in campanii pe LinkedInRogier Croes de la MEC Global, Andre Alpar de la ZenithOptimedia și Allison Adams de la FleishmanHillard.

ICEEfest – Interactive Central and Eastern Europe Festival – e organizat de ThinkDigital, in parteneriat cu Orange. Masina oficiala este Toyota Hybrid.

Bilete pentru festivalul si agenda completa se gasesc pe site-ul oficial, www.ICEEfest.com. Un numar limitat de biletele, valabile doar pentru “The Viral Nights of ICEEfest”, se pot cumpara si de pe site-ul IaBilet.ro.

Te-ar mai putea interesa și
Iohannis: Rămânem puternic interesaţi în accesarea de volume suplimentare de gaz caspic
Iohannis: Rămânem puternic interesaţi în accesarea de volume suplimentare de gaz caspic
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că România rămâne puternic interesată în accesarea de volume suplimentare de gaz caspic pentru a acoperi consumul naţional aflat în creştere....
Germania a aprobat livrarea de tancuri Leopard 1 Ucrainei şi este în discuţie cu Qatar pentru tancuri Ghepard
Germania a aprobat livrarea de tancuri Leopard 1 Ucrainei şi este în discuţie cu Qatar pentru tancuri Ghepard
Guvernul german a aprobat livrarea de tancuri Leopard 1 Ucrainei din stocurile sale industriale şi este în discuţii pentru ...
Intră în vigoare embargoul pe carburanții făcuți din țiței rusesc. Provocarea pentru România – de unde vor veni 1,7 milioane de tone de motorină, și, mai ales, cu ce costuri
Intră în vigoare embargoul pe carburanții făcuți din țiței rusesc. Provocarea pentru România – de unde vor veni ...
Carburanții produși din țiței rusesc, fie că vin din Rusia, Ungaria, Bulgaria sau Serbia nu ar mai putea fi vânduți ...
Cum va arăta domeniul automatizării în 2023? Cinci tendințe pentru piața de roboți
Cum va arăta domeniul automatizării în 2023? Cinci tendințe pentru piața de roboți
În ultimii câțiva ani, multe organizații au implementat într-un ritm alert schimbări bazate pe dezvoltarea tehnologică. ...