ICI: Primele nume de domenii.ro expiră din 1 iunie

Primele nume de domenii.ro, respectiv cele înregistrate înainte de 1 martie 2013 pentru care deţinătorii dreptului de folosinţă nu au achitat la timp contravaloarea serviciului de mentenanţă anuală, expiră începând de mâine, potrivit unui comunicat al Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Informatică (ICI).
Economica.net - vin, 01 iun. 2018, 06:15
ICI: Primele nume de domenii.ro expiră din 1 iunie

Acestea vor fi programate la ştergere şi vor fi şterse automat după 90 de zile. În această perioadă, domeniul respectiv este nefuncţional iar pentru a deveni funcţional se poate efectua reînnoirea pentru 1 – 10 ani.

‘Serviciul de mentenanţă anuală este stabilit de partenerii RoTLD, ţinând cont că tariful practicat de Registrul RoTLD este de 6 EURO/an, fără TVA – tariful oferit partenerilor acreditaţi ROTLD. Serviciul de mentenanţă anuală nu se aplică retroactiv. Registrul RoTLD precizează că sintagma ‘domenii cumpărate pe viaţă’ nu a fost stipulată niciodată în contractul pentru înregistrarea numelor de domenii.ro’, se precizează în comunicatul citat.

Potrivit punctului 20 de la regulile de înregistrare RoTLD, înregistrarea unui nume de domeniu nu conferă decât dreptul de folosinţă asupra sa.

RoTLD a pus la dispoziţia deţinătorilor de nume de domenii.ro un instrument prin care pot obţine gratuit lista cu domeniile ‘.ro’ ataşate unei adrese de e-mail şi perioada pentru care mai sunt valabile fără taxă.

Te-ar mai putea interesa și
Cum a trecut prin pandemie Cooperativa Vărăști, prima cooperativă agricolă fondată în parteneriat cu un retailer. „Atât noi, cât și Carrefour, ne asumăm reducerea unor marje de profit în contextul inflației”
Cum a trecut prin pandemie Cooperativa Vărăști, prima cooperativă agricolă fondată în parteneriat cu un retailer. ...
Cooperativa Vărăști, prima cooperativă agricolă a unui retailer, a ajuns să livreze către Carrefour peste 7.000 de tone de legume și fructe, față de 5.000 de tone în 2017, la înființare.......
Poşta Română, CFR şi Romsilva au avut cei mai mulţi salariaţi în 2021, dintre companiile controlate de stat
Poşta Română, CFR şi Romsilva au avut cei mai mulţi salariaţi în 2021, dintre companiile controlate de stat
Poşta Română, CFR, Romsilva şi CFR Călători conduc topul companiilor controlate de stat, în care muncesc cei mai mulţi ...
Românii sunt expuși total în caz de cutremur și inundație. Cât de inutilă este legea care ne obligă, formal, să ne asigurăm casele
Românii sunt expuși total în caz de cutremur și inundație. Cât de inutilă este legea care ne obligă, formal, să ...
Sub 19% din locuințele din România erau asigurate la finalul anului 2021, în ciuda faptului că, încă din 2009, avem ...
SUA anunţă o finanţare de 14 milioane de dolari pentru dezvoltarea de reactoare modulare mici în România
SUA anunţă o finanţare de 14 milioane de dolari pentru dezvoltarea de reactoare modulare mici în România
Guvernul SUA împreună cu firma americană NuScale Power LLC (Tigard, Oregon) vor oferi 14 milioane de dolari pentru susţinerea ...