1EUR = 4.8351 RON | Bucureşti 33 º

IT&C

ICI vrea să atragă investiţii de 5 milioane dolari pentru un centru de cercetare în cyber security

Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare în Informatică (ICI) vrea să atragă investiţii de 5 milioane dolari pentru crearea unui centru de cercetare în cyber security, a declarat marţi Decebal Popescu, director general ICI, într-o conferinţă de specialitate.

04 apr, 2017 | Agerpres

'Încercăm să obţinem o investiţie astfel încât să creăm un centru de cercetare în cyber security. În ultima şedinţă de CA de luna trecută am reuşit să demarăm eforturile de a atrage investiţii de 5 milioane de dolari prin care ICI, în afară de partea de echipamente şi de traineri, să poată să aibă în clădirea unde este cloud-ul, la etajul al doilea, un centru de cyber security pentru toţi cei care activează în zona asta. Echipe de studenţi să poată să vină să se antreneze, să creăm acel celebru poligon în care cele două echipe albastre şi roşii care se atacă între ele şi reuşesc să cucerească sau nu virtual, digital, teritoriul celeilalte echipe', a spus Popescu.

El a mai spus că ICI vrea să atragă 6 cercetători pe zona de cyber security.

'Am mers acum în zona de atragere de cercetători în zona de cyber security şi avem după decizia de ieri a consiliului ştiinţific un prim cercetător din Franţa care se va alătura echipei ICI cu masteratul şi doctoratul terminat în zona de criptografie, de ameninţări de securitate. Încercăm să atragem până la 5-6 asemenea cercetători astfel încât să putem să începem să generăm apeluri de proiecte', a mai arătat directorul general al ICI.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO