1EUR = 4.8286 RON | Bucureşti 16 º

News

ICT Consultative Council: Tehnologia 5G ar trebui să apară atunci când 4G este foarte evoluat

Tehnologia 5G va fi industrială ceea ce va rezolva decalajul între ţări şi continente, iar pentru implementare trebuie să existe un 4G foarte evoluat, a afirmat, joi, într-o conferinţă de specialitate, Ion Vaciu, preşedintele ICT Consultative Council, potrivit Agerpres. 

28 mar, 2019 | ECONOMICA.net

"5G înseamnă o nouă paradigmă, altceva decât viteză, o integrare a tehnologiilor într-o nouă viziune care va însemna o latenţă aproape de zero, şi viteză extrem de mare nu neapărat să downloadăm filme de pe net, ci mai degrabă o aplicaţie sofisticată, un program Autocad de la un capăt la altul al Pământului. 5G va fi industrial şi va rezolva decalajul între ţări şi continente. Dacă elveţienii au obţinut doar un sfert din venituri la licitaţii, nu ştiu cum va fi la noi. Şi, totuşi, elveţienii sunt o naţie serioasă, nu că noi nu am fi, suntem mai degrabă o naţiune mai zglobie. Ceea ce este interesant e că Europa nu rimează la 5G", a spus Vaciu.

Acesta a punctat faptul că, atât în România, cât şi la nivel european, "una se spune şi alta se face", iar un lucru îngrijorător este nu se poate face tranziţia către 5G fără a avea un 4G evoluat.

"Una se spune şi alta se face. Una este conferinţa de presă, unde mâncăm pişcoturi, iar când am plecat fiecare se urcă în tramvaiul lui şi pleacă acasă. Aşa se întâmplă şi în Europa. Europa e destul de fărâmiţată, cu 28 de state, fiecare cu 3-4 operatori.... E destul de greu de ajuns la un consens. Germania ar dori să fie pilonul care să dea drumul la treabă, dar cred că cei care se vor mişca mai repede vor face primii paşi şi vor avea succes. Încă un lucru foarte îngrijorător este că, dacă nu avem un 4G mai evoluat, cum spuneau mai toţi, nu putem trece la 5G decât la modul politic şi de faţă cu autorităţile. 5G ar trebui să apară atunci când 4G este foarte evoluat, nu doar să avem trei senzori în parcare şi două contoare inteligente", a susţinut reprezentantul ICT Consultative Council.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO