IDC: Cheltuielile cu soluţii de securitate IT din Europa vor creşte cu 8% în acest an, la 27,3 miliarde de euro

Cheltuielile pentru soluţii de securitate în IT din Europa sunt estimate să atingă valoarea de 27,3 miliarde de dolari în 2019, o creștere de 8,3% faţă de 2018. Această tendință de creştere va rămâne constantă în următorii ani, determinată de investiţii considerabile atât în tehnologiile emergente, cât şi în cele tradiţionale, arată IDC.
Economica.net - joi, 04 apr. 2019, 18:36
IDC: Cheltuielile cu soluţii de securitate IT din Europa vor creşte cu 8% în acest an, la 27,3 miliarde de euro

Potrivit Ghidului Semianual privind cheltuielile pentru securitate realizat de International Data Corporation (IDC), cheltuielile companiilor europene cu privire la soluțiile de securitate vor avea o rată anuală de creștere (CAGR) de 7,2% între 2018 și 2022, până la 33,6 miliarde de dolari în 2022.

În 2019 sectorul bancar, industria producătoare şi producţia discretă (produse care au nevoie de asamblare) sunt cele trei industrii care vor conduce avansul cheltuielilor pentru soluţiile de securitate. Acerste trei domenii vor cheltui peste 9 miliarde de dolari, o treime din total.

În plus față de aceste industrii, serviciile profesionale, administrația federală / centrală, retailul și guvernele de stat sau locale vor investi, de asemenea, mai mult de 1,5 miliarde de dolari fiecare pe soluţii de securitate.

În ceea ce privește creșterea de anul trecut, cele mai dinamice industrii au fost asistența medicală (creștere de 9,4%), producția discretă și serviciile profesionale (cu o creștere de 9% fiecare).

În perioada de prognoză 2018-2022, industriile cu cea mai rapidă creștere vor fi guvernele federale şi/sau centrale (+8,0%) și producția discretă (7,8%).

„Regulamentele precum GDPR, PSD2 și Directiva NIS au influențat investițiile în domeniul securității IT în Europa în 2018 și vor continua şi în 2019”, a declarat Neli Vacheva, manager de cercetare, Customer Insights and Analysis, IDC. 

Mai mult de jumătate din cheltuielile de securitate din Europa în 2019 vor proveni din servicii (14,8 miliarde de dolari), urmate de software (8,6 miliarde dolari) și hardware (3,9 miliarde dolari). Printre servicii, de departe cele mai importante vor fi serviciile de securitate (5,8 miliarde de dolari) și serviciile de integrare (5,4 miliarde dolari). Acest lucru subliniază necesitatea accesului la servicii de securitate personalizate și actualizate. O altă categorie cu un ritm rapid de creştere în anul 2019 va fi industria de software.

Pentru 2018-2022, categoriile de tehnologii cu cea mai rapidă creștere rămân aceleași, respectiv servicii de securitate gestionate (12,3% CAGR) și securitate AIRO (securitate împotriva atacurilor de tip malware, cu un plus de 10,1% CAGR).

„Creșterea rapidă a investițiilor în segmentele esențiale de soluții de securitate reprezintă un răspuns la tendințele majore care modelează nu doar spațiul de securitate, ci întregul peisaj de afaceri digital”, a declarat Mark Child, manager de cercetare, European Security, IDC.

Discrepanţe majore între Europa de Vest şi de Est

Peste 90% din piața europeană a securității IT în 2019 provine din Europa de Vest (24,7 miliarde de dolari), în timp ce mai puțin de 10% va proveni din Europa Centrală și de Est (2,6 miliarde dolari). Principalele ţări în ceea ce privește investițiile în securitate vor fi Marea Britanie (6,4 miliarde de dolari), Germania (4,9 miliarde de dolari) și Franța (3,5 miliarde dolari).

Sectorul bancar va fi lider în toate aceste țări, cu excepția Germaniei, unde producția discretă va vedea de departe cel mai mare volum de investiții în securitate. Pe de altă parte, Republica Cehă (10,0% CAGR) și Rusia (8,6% CAGR) vor fi țările cu cea mai rapidă creștere în domeniul securității informațiilor între 2018 și 2022.

„Piața de securitate IT din 2019 va fi în continuare dominată de țările Europei Occidentale, determinată de investițiile din industria bancară și industrială. Cu toate acestea, țările din Europa Centrală și de Est vor avea cea mai rapidă creștere în perioada 2018-2022, şi doar ţările nordice şi Marea Britanie sunt în măsură să țină pasul cu acestea”, a declarat Stefano Perini, senior analyst în cercetare, Customer Insights and Analysis, IDC.

Companiile mari (500-1.000 de angajați) și foarte mari (peste 1.000 de angajați) vor contribui la peste 60% din cheltuielile europene pentru securitate IT în 2019. Aceste două segmente vor avea, de asemenea, cele mai rapid ritm de creștere în perioada 2018-2022, cu o rată anuală de 7,4% și 7,5%.

În timp ce toate cheltuielile din zona de business se așteaptă să crească în medie cu peste 7% în această perioadă, piața consumatorilor casnici va crește la cel mai lent ritm mediu, de 3,7% pe an, cu un total al cheltuielilor, de 1,5 miliarde de dolari în acest an.

Ghidul de cheltuieli realizat de IDC a fost conceput pentru a ajuta factorii de decizie IT să înțeleagă în mod clar domeniile și direcțiile specifice industriei legate de cheltuielile legate de securitate astăzi și în următorii cinci ani.

Te-ar mai putea interesa și
Guvern: România, tot mai aproape de îndeplinirea criteriilor tehnice pentru admiterea în programul Visa Waiver
Guvern: România, tot mai aproape de îndeplinirea criteriilor tehnice pentru admiterea în programul Visa Waiver
Admiterea României în programul Visa Waiver reprezintă un obiectiv strategic naţional, iar ţara noastră este tot mai aproape de îndeplinirea criteriilor tehnice în acest sens, informează......
Donald Trump cere Europei să ”se mişte” în cazul Ucrainei
Donald Trump cere Europei să ”se mişte” în cazul Ucrainei
Fostul preşedinte american Donald Trump, candidat la Casa Albă, a cerut joi Europei să se "mişte" şi să elibereze mai ...
S-a scumpit benzina. Cât costă azi carburanții în România
S-a scumpit benzina. Cât costă azi carburanții în România
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a majorat azi prețurile benzinei vândute în stațiile ...
UPDATE Israelul a lansat un atac asupra Iranului. AIEA informează că nu există daune la instalaţiile nucleare iraniene
UPDATE Israelul a lansat un atac asupra Iranului. AIEA informează că nu există daune la instalaţiile nucleare iraniene
Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul ...