gdpr

Tribunalul București a decis să reducă de zece ori amenda primită de Raiffeisen acum un an și jumătate pentru încălcarea GDPR

Tribunalul București a hotărât miercuri, 10 februarie, să admită parțial cererea de contestare depusă de Raiffeisen Bank România împotriva deciziei Autorității Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) din data de 9 octombrie 2019 de a amendă instituția financiară cu 150.000 de euro pentru încălcarea normelor de protejare a datelor personale.

Tribunalul București a decis să reducă de zece ori amenda primită de Raiffeisen acum un an și jumătate pentru încălcarea GDPR
Organismele naţionale de protecţe a datelor pot da în judecată giganţii tehnologiei, în unele cazuri - avocat general al UE

Organismele naţionale de protecţe a datelor pot da în judecată giganţii tehnologiei, în unele cazuri – avocat general al UE

Experţi europeni pregătesc o tehnologie smartphone pentru depistarea celor care au intrat în contact cu persoane infectate cu coronavirus

Experţi europeni pregătesc o tehnologie smartphone pentru depistarea celor care au intrat în contact cu persoane infectate cu coronavirus

Premieră în România. A apărut aplicația care te scapă de amenzi. Costă doar câțiva cenți per caz

Premieră în România. A apărut aplicația care te scapă de amenzi. Costă doar câțiva cenți per caz

Enel Energie, amendată în baza legii GDPR, pentru spam

Enel Energie, amendată în baza legii GDPR, pentru spam

ING Bank şi TAROM, amendate pentru încălcarea Regulamentulului General privind Protecţia Datelor

ING Bank şi TAROM, amendate pentru încălcarea Regulamentulului General privind Protecţia Datelor

Scandalul Cambridge Analytica: Facebook a acceptat să plătească o amendă de 580.000 de euro

Scandalul Cambridge Analytica: Facebook a acceptat să plătească o amendă de 580.000 de euro

Amendă pentru Elefant.ro şi avocatnet.ro pentru încălcarea legii protecţiei datelor cu caracter personal

Amendă pentru Elefant.ro şi avocatnet.ro pentru încălcarea legii protecţiei datelor cu caracter personal

România ocupă locul 2 în topul amenzilor în Europa Centrală şi de Est, aplicate pentru nerespectarea GDPR (Deloitte Legal)

România ocupă locul 2 în topul amenzilor în Europa Centrală şi de Est, aplicate pentru nerespectarea GDPR (Deloitte Legal)

România, pe locul 3 în privinţa numărului de încălcări ale securităţii datelor sesizate autorităţilor naţionale - Deloitte

România, pe locul 3 în privinţa numărului de încălcări ale securităţii datelor sesizate autorităţilor naţionale – Deloitte

Prima amendă în aplicarea GDPR în România. Unicredit Bank, amendată cu 130.000 euro

Prima amendă în aplicarea GDPR în România. Unicredit Bank, amendată cu 130.000 euro

GDPR, la un an de la intrarea în vigoare: Aproximativ 90.000 de notificări referitoare la încălcări ale securităţii datelor cu caracter personal

GDPR, la un an de la intrarea în vigoare: Aproximativ 90.000 de notificări referitoare la încălcări ale securităţii datelor cu caracter personal

Autoritatea de protecţie a datelor din UE investighează dacă Comisia Europeană şi alte instituţii respectă regulile în acordurile cu Microsoft

Autoritatea de protecţie a datelor din UE investighează dacă Comisia Europeană şi alte instituţii respectă regulile în acordurile cu Microsoft

IDC: Cheltuielile cu soluţii de securitate IT din Europa vor creşte cu 8% în acest an, la 27,3 miliarde de euro

IDC: Cheltuielile cu soluţii de securitate IT din Europa vor creşte cu 8% în acest an, la 27,3 miliarde de euro

E-mailurile de tip Spam continuă să existe la şase luni după adoptarea GDPR - studiu

E-mailurile de tip Spam continuă să existe la şase luni după adoptarea GDPR – studiu

Comisia Europeană: Autorităţile române ar comite un abuz dacă ar folosi GDPR împotriva libertăţii de expresie şi de informare

Comisia Europeană: Autorităţile române ar comite un abuz dacă ar folosi GDPR împotriva libertăţii de expresie şi de informare

Startup-ul Sypher, care a dezvoltat o platformă de conformitate GDPR, primeşte o finanţare de 300.000 de euro

Startup-ul Sypher, care a dezvoltat o platformă de conformitate GDPR, primeşte o finanţare de 300.000 de euro

Cererile de credit cu inscripţia

Cererile de credit cu inscripţia „date restricţionate” în Biroul de Credit sunt refuzate de bancă

Cojocaru (MCSI): România va continua procesul de modernizare a cadrului legal al UE privind protecţia datelor

Cojocaru (MCSI): România va continua procesul de modernizare a cadrului legal al UE privind protecţia datelor

Jianu: Peste 42% dintre IMM-uri nu au adoptat normele privind GDPR

Jianu: Peste 42% dintre IMM-uri nu au adoptat normele privind GDPR

CERT-RO avertizează asupra e-mailurilor şi mesajelor, după intrarea în vigoare a GDPR

CERT-RO avertizează asupra e-mailurilor şi mesajelor, după intrarea în vigoare a GDPR

Peste 40% dintre companiile din România raportează plăţile întârziate ca pe o piedică în angajarea de nou personal

Peste 40% dintre companiile din România raportează plăţile întârziate ca pe o piedică în angajarea de nou personal

Aproape 6 milioane de români cu acces la Internet au cumpărat online cel puţin o dată pe lună, în ultimul an - studiu

Aproape 6 milioane de români cu acces la Internet au cumpărat online cel puţin o dată pe lună, în ultimul an – studiu

Ministrul Comunicaţiilor, despre regulamentul privind protecţia datelor personale: Nu e nimic de speriat

Ministrul Comunicaţiilor, despre regulamentul privind protecţia datelor personale: Nu e nimic de speriat

Raport: 20% dintre companiile din România nu au auzit până în prezent de GDPR, deşi a mai rămas doar o zi până la implementare

Raport: 20% dintre companiile din România nu au auzit până în prezent de GDPR, deşi a mai rămas doar o zi până la implementare

Regulamentul General privind Protecţia Datelor devine aplicabil în România, începând de vineri

Regulamentul General privind Protecţia Datelor devine aplicabil în România, începând de vineri

Te poţi şterge din Biroul de Credit din 25 mai, conform Regulamentului privind prelucrarea datelor personale. Ce urmează pentru tine

Te poţi şterge din Biroul de Credit din 25 mai, conform Regulamentului privind prelucrarea datelor personale. Ce urmează pentru tine

Din 25 mai te poţi şterge din Biroul de Credit, la solicitare,

Din 25 mai te poţi şterge din Biroul de Credit, la solicitare, „pe un motiv întemeiat”

Două luni până la noile reguli UE privind protecţia datelor personale. Reclamaţiile nerezolvate pot aduce amenzi de până la 4% din afaceri

Două luni până la noile reguli UE privind protecţia datelor personale. Reclamaţiile nerezolvate pot aduce amenzi de până la 4% din afaceri

Obligaţiile de aplicare a Regulamentui General privind Protecţia Datelor sunt la fel pentru toate companiile - specialist

Obligaţiile de aplicare a Regulamentui General privind Protecţia Datelor sunt la fel pentru toate companiile – specialist

Mihai Toma, SAP: Companiile din România încă nu iau în serios GDPR. Mă aştept să văd câteva amenzi

Mihai Toma, SAP: Companiile din România încă nu iau în serios GDPR. Mă aştept să văd câteva amenzi