1EUR = 4.8418 RON | Bucureşti 34 º

News

IDC: vânzările Huawei s-au accelerat în ultimul trimestru din 2018 şi se apropie de Samsung

Potrivit unui studiu derulat de International Data Corporation (IDC), Huawei a continuat creșterea rapidă pe piaţa smartphone-urilor în regiunea EMEA (Europa, Orientul Mijlociu şi Africa) în al patrulea trimestru al anului 2018. Astfel, Huawei a vândut 20,9 milioane de unităţi, în creştere cu 73,7%. Samsung, pe de altă parte, a vândut 27,7 milioane de telefoane, în scădere cu 3,8% faţă de T4 2017.

24 mar, 2019 | ECONOMICA.net

Producătorul chinez câștigat un sfert din piața Android pentru prima dată în regiune.

Volumul total al smartphone-urilor vândute în EMEA în trimestrul al patrulea a fost de 98,8 milioane de unităţi, volum foarte similar cu cel din acelaşi trimestru al anului 2017. Valoarea totală a vânzărilor a crescut cu 2,5%, la 35,5 miliarde de dolari.

"În Uniunea Europeană și în SEE, o piață-cheie pentru Huawei, compania este aproape să depășească Samsung", a declarat Marta Pinto, director de cercetare la IDC EMEA. "Industria a fost cu ochii pe Huawei, pentru a vedea cât de mult ar creşte, dar şi pe Apple, pentru a vedea cât de mult ar putea să scadă. În acest context, Apple a avut un trimestru rezonabil, dar nu la fel de puternic ca al patrulea trimestru în 2017. Cota sa pe piața EMEA a scăzut la 41% de la 46% acum un an".

Xiaomi a avut, de asemenea, un trimestru excepțional, cu o creștere cu 70,5% față de anul precedent, dar mai mică decât în al treilea trimestru.

"Xiaomi intră pe noi piețe din Europa, una câte una, însă consideră că acest proces este dificil. Totuşi, cota sa de piață continuă să crească constant", a declarat Simon Baker, director de program la IDC EMEA. "Huawei, pe de altă parte, este deja prezent în toate pieţele europene, în special în magazinele operatorilor, un mare avantaj. Utilizează acestă prezență într-o luptă cu Samsung controlată de strategii de marketing și portofoliul său puternic de produse. O astfel de schimbare rapidă este rară printre principalii jucători de pe piață în această regiune".

"Singura performanță remarcabilă a Huawei în raport cu Samsung este prezența telefoanelor Honor, un brand deţinut tot de Huawei, care merge din ce în ce mai bine", a spus Pinto. "Honor se vinde în mod independent faţă de Huawei, iar cele două mărci concurează într-o anumită măsură între ele. Mai multe telefoane Honour sunt vândute în lanțurile de magazine decât în magazinele operatorilor în comparație cu Huawei, iar Honor în general este mai ieftin. Cele două împreună permit producătorului chinez să aibă mai multe puncte pe piață."

Pentru 2019, IDC prognozează o ușoară scădere a volumului de smartphone-uri cu 0,1% în EMEA, cu o scădere semnificativă în Europa de Vest, Centrală și de Est, în timp ce Orientul Mijlociu și Africa vor continua să înregistreze o creștere de 2,8% pe an. Astfel, IDC estimează că vor fi vândute 535,5 milioane de telefoane, din care cu Android 308 milioane, iar cu IOS 49 de milioane de unităţi.

Android va continua să-și consolideze poziția, deoarece consumatorii continuă să-și înlocuiască telefoanele cu un smartphone cu funcționalitate Android în Orientul Mijlociu și Africa, datorită ofertei de dispozitive accesibile.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO