Igor Dodon vede viitorul Republicii Moldova doar ‘alături de Rusia puternică’

Partidul Socialiştilor din Republica Moldova, care s-a clasat pe primul loc la recentele alegeri parlamentare din Republica Moldova, va insista asupra unei normalizări imediate a relaţiilor cu Rusia, care, potrivit liderului socialist Igor Dodon, s-au deteriorat după semnarea Acordului de asociere dintre Uniunea Europeană (UE) şi Republica Moldova.
Economica.net - vin, 05 dec. 2014, 11:00
Igor Dodon vede viitorul Republicii Moldova doar 'alături de Rusia puternică'

Asemenea ‘promisiuni’ au fost făcute de Igor Dodon într-un interviu acordat agenţiei de presă ruse TASS, în care liderul socialist a comentat şi pe marginea discursului anual susţinut de preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, în faţa celor două camere reunite ale parlamentului rus.

‘Discursul preşedintelui Rusiei este pătruns de spiritul optimismului istoric. Rusia, a subliniat Putin, a fost întotdeauna deschisă dialogului şi orientată spre cooperare’ – astfel interpretează Dodon mesajul preşedintelui rus.

În acest sens, noul guvern al Republicii Moldova, pe care îl va forma parlamentul ales, trebuie, potrivit lui Dodon, ‘să audă acest mesaj şi să facă tot posibilul pentru a restabili relaţiile de prietenie cu principalul nostru partener strategic’. ‘Pentru că viitorul republicii noastre este posibil doar alături de Rusia puternică’, şi-a exprimat convingerea liderul socialist moldovean.

Igor Dodon a atras atenţia asupra faptului că relaţiile dintre Chişinău şi Moscova s-au complicat după ce guvernul de la Chişinău a semnat Acordul de asociere cu UE, ‘fără a se consulta cu principalul partener economic al său – cu Rusia’. Dodon a amintit, de asemenea, că Belarus, Azerbaidjan şi Armenia au renunţat la semnarea acestui document.

‘Ucraina a fost cufundată într-un război civil şi a amânat punerea în aplicare a acestui acord. În schimb, Republica Moldova s-a confruntat cu probleme extrem de grave în ceea ce priveşte livrarea producţiei sale pe piaţa Rusiei, care a introdus restricţii din teama pătrunderii (pe piaţa sa) a unor mărfuri din UE. Acest lucru a adus economia noastră (a Republicii Moldova) pe marginea unei catastrofe’, a constatat Dodon în interviul acordat TASS.

Te-ar mai putea interesa și
21 de milioane de euro din PNRR pentru valorificarea gunoiului de grajd. Ghidul de finanțare a fost publicat astăzi
21 de milioane de euro din PNRR pentru valorificarea gunoiului de grajd. Ghidul de finanțare a fost publicat astăzi
Ghidul de finanţare pentru investiţii în capacităţi de producţie a energiei din biogaz pe bază de gunoi de grajd, cu alocare financiară de aproape 21 milioane de euro prin Planul Naţional de......
Polonia va construi 800 de tancuri şi va stimula industria naţională de armament
Polonia va construi 800 de tancuri şi va stimula industria naţională de armament
Ministrul apărării polonez, Wladyslaw Kosiniak-Kamysz, a anunţat vineri intenţia guvernului său ca 820 din cele 1.000 ...
Iranul dă de înţeles că nu va răspunde presupusului atac al Israelului
Iranul dă de înţeles că nu va răspunde presupusului atac al Israelului
Armata iraniană a dat de înţeles vineri că nu va răspunde presupusului atac cu drone suferit în noaptea de joi spre ...
Rusia îşi accelerează producţia de tancuri şi lansatoare de rachete termobarice – Şoigu
Rusia îşi accelerează producţia de tancuri şi lansatoare de rachete termobarice – Şoigu
Ministrul apărării rus Serghei Şoigu a declarat vineri că ţara sa îşi accelerează producţia de tancuri şi de sisteme ...