IGPR: Aproape 900 de sancţiuni contravenţionale pentru transporturi ilegale de mărfuri periculoase

Poliţiştii au aplicat aproape 900 de sancţiuni contravenţionale, au reţinut 13 permise de conducere şi au retras 23 de certificate de înmatriculare în urma verificărilor legalităţii transporturilor de mărfuri periculoase, efectuate în cursul zilei de marţi.
Economica.net - mie, 25 iun. 2014, 20:53
IGPR: Aproape 900 de sancţiuni contravenţionale pentru transporturi ilegale de mărfuri periculoase

‘Pentru eliminarea pirateriei, în cinci cazuri, în care transportul se derula în mod ilegal, s-a dispus suspendarea dreptului de utilizare a vehiculelor, iar pentru nereguli care nu mai permiteau efectuarea în siguranţă a transportului, s-a dispus imobilizarea a 13 autovehicule’, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) remis miercuri AGERPRES.

Poliţia Română continuă acţiunile pentru prevenirea şi combaterea evenimentelor rutiere.

La data de 24 iunie, sub coordonarea de specialitate a Direcţiei Rutiere din cadrul IGPR, poliţiştii rutieri, împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR), au acţionat pentru prevenirea evenimentelor rutiere în care sunt implicate autovehicule destinate transportului de mărfuri periculoase, a cauzelor generatoare de evenimente rutiere cu consecinţe grave produse ca urmare a nerespectării normelor rutiere, precum şi a ignorării legislaţiei referitoare la respectarea timpilor de conducere.

Echipele de control au verificat legalitatea transportului rutier destinat mărfurilor periculoase, precum şi starea tehnică a autovehiculelor.

‘În cursul zilei de ieri, au fost verificate 2.445 de autovehicule destinate transportului de mărfuri periculoase, fiind depistate şase infracţiuni, dintre care patru la regimul rutier şi aplicate 890 de sancţiuni contravenţionale. Dintre acestea, 736 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor OUG nr. 195/ 2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 58 pentru nerespectarea timpilor de odihnă, 24 pentru nereguli referitoare la deţinerea unor documente privind legalitatea transportului efectuat (lipsa de la bord a licenţei de execuţie pentru vehicul, a atestatului profesional)’, se arată în comunicat.

De asemenea, au mai fost aplicate 14 sancţiuni contravenţionale pentru abateri de la legislaţia specifică transportului de mărfuri periculoase, nouă pentru neachitarea rovignetei, două pentru lipsa asigurării de răspundere civilă auto şi 47 pentru abateri prevăzute în alte acte normative.

Poliţiştii au reţinut 13 permise de conducere şi retras 23 de certificate de înmatriculare.

‘Pentru eliminarea pirateriei, s-a dispus suspendarea dreptului de utilizare a vehiculelor în cinci cazuri, în care transportul se derula în mod ilegal, iar pentru nereguli care nu mai permiteau efectuarea în siguranţă a transportului, s-a dispus imobilizarea a 13 autovehicule’, precizează IGPR.

Te-ar mai putea interesa și
Donald Trump cere Europei să ”se mişte” în cazul Ucrainei
Donald Trump cere Europei să ”se mişte” în cazul Ucrainei
Fostul preşedinte american Donald Trump, candidat la Casa Albă, a cerut joi Europei să se "mişte" şi să elibereze mai multe fonduri pentru Ucraina, aflată în război cu Rusia, informează AFP....
S-a scumpit benzina. Cât costă azi carburanții în România
S-a scumpit benzina. Cât costă azi carburanții în România
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a majorat azi prețurile benzinei vândute în stațiile ...
UPDATE Israelul a lansat un atac asupra Iranului. AIEA informează că nu există daune la instalaţiile nucleare iraniene
UPDATE Israelul a lansat un atac asupra Iranului. AIEA informează că nu există daune la instalaţiile nucleare iraniene
Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul ...
Hidroelectrica a scos la licitație contractul pentru o nouă hidrocentrală, Nehoiașu 2
Hidroelectrica a scos la licitație contractul pentru o nouă hidrocentrală, Nehoiașu 2
Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a scos la licitație lucrările pentri finalizarea ...