1EUR = 4.7794 RON | Bucureşti 5 º

News

IGPR: Peste 400 de polițiști în controale; cinci tone de carne confiscate

Peste 400 de polițiști de la investigarea criminalității economice acționează sâmbătă în toată țara pentru verificarea legalității activităților comerciale desfășurate cu produse specifice Sărbătorilor Pascale, informează un comunicat IGPR.

16 apr, 2016 | Agerpres

Potrivit sursei citate, în ultimele două zile, la nivel național, echipele de control au ridicat sau indisponibilizat peste cinci tone de carne și produse din carne, aproape 2.800 de litri de alcool și au constatat aproape 300 de infracțiuni.

Astfel, polițiștii împreună cu specialiști ai ANSVSA, ANPC și ai altor instituții cu atribuții în domeniul asigurării calității și siguranței produselor alimentare, au verificat legalitatea activităților comerciale desfășurate și modul în care comercianții respectă normele referitoare la informarea corectă a populației cu privire la mărfurile expuse.

De asemenea, echipele de control au avut în vedere depistarea produselor alimentare și a mărfurilor contrafăcute ori falsificate și combaterea evaziunii fiscale în domeniul comerțului cu produse alimentare specifice Sărbătorilor Pascale, legume-fructe și băuturi alcoolice.

La cele peste 600 de acțiuni organizate pe parcursul celor două zile au participat, în medie 3.200 de polițiști, peste 400 de la investigarea criminalității economice, peste 1.700 de ordine publică, aproape 600 de polițiști rutieri, aproximativ 300 de la transporturi, restul polițiștilor fiind de la alte formațiuni de poliție.

În urma activităților desfășurate au fost constatate 297 de infracțiuni, dintre care 38 de fapte de evaziune fiscală. De asemenea, au fost aplicate peste 6.800 de sancțiuni contravenționale, peste 1.000 dintre acestea fiind pentru fapte de natură economică, valoarea totală a sancțiunilor aplicate fiind de peste 3.100.000 de lei.

''Totodată, au fost confiscate circa 1.500 de kilograme de carne și produse din carne, 550 de kilograme de pește și produse din pește și aproape 2.600 de litri alcool și produse alcoolice. Pe parcursul acțiunii au indisponibilizate peste 3.500 de kilograme de carne și produse din carne și peste 200 de litri de alcool și produse alcoolice'', se mai arată în comunicatul citat.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO