1EUR = 4.8415 RON | Bucureşti 20 º

News

IGSU: Încep teste ale sistemului de avertizare a populaţiei RO-ALERT. Cetăţenii vor primi notificări pe telefoanele mobile privind aceste teste

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) anunţă că din această dimineaţă vor avea loc testări pentru implementarea sistemului de avertizare a populaţiei în situaţii de urgenţă "RO-ALERT”, iar în zonele unde se vor face verificările pe terminalele conectate la reţelele operatorilor de telefonie mobilă vor apărea notificări cu mesajul "Acesta este un mesaj pentru testarea sistemului RO-ALERT”.

22 dec, 2017 | News.ro

IGSU spune că aceste testări sunt absolut necesare şi apelează la înţelegerea oamenilor "pentru eventualul disconfort creat".

În etapa ulterioară, IGSU va stabili tipurile de risc şi nivelurile de gravitate a evenimentelor pentru care va fi utilizată aplicaţia. De asemenea, se vor căuta soluţii tehnice pentru integrarea aplicaţiei cu celelalte sisteme informatice utilizate de către autorităţile care emit avertizări, mai spune Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Sistemul de avertizare a populaţiei "RO-ALERT", care urmează să fie implementat cu sprijinul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale şi operatorilor de telefonie mobilă, va permite informarea rapidă a cetăţenilor aflaţi în zonele cu risc major de dezastre.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO