1EUR = 4.7788 RON | Bucureşti 6 º

Companii

IKEA a mai cumpărat 12.800 de hectare de pădure în România

IRI Investments, parte a grupului IKEA, care a cumpărat anul trecut 33.600 de hectare de pădure devenind astfel cel mai mare proprietar de păduri din România, a cumpărat noi suprafețe de pădure în județele Neamț și Iași.

17 aug, 2016 | | ECONOMICA.net

"IRI Investments SRL continuă investițiile în România, prin achiziția unei noi suprafețe de pădure. Noua suprafață este de 12.800 de hectare și se află în județele Iași și Neamț. La acest moment, suprafața totală deținută de companie este de aproximativ 46.700 de hectare. Odată cu noua investiție, IRI Investments SRL își reafirmă angajamentul pe termen lung luat în România și promisiunea făcută încă de la intrarea pe piață: aceea de a fi un administrator responsabil de păduri", a anunțat compania.

Valoarea tranzacției nu a fost făcută publică.

Anul trecut IRI Investmenst a cumpărat cele aproape 34.000 de hectare de pădure deținute anterior de Universitatea Harvard.

Reprezentanții IRI Investments au declarat în luna iunie a acestui an pentru ECONOMICA.NET că Grupul și-a luat un angajament pe termen lung în România și se au în vedere și alte investiții în păduri care să susțină strategia IKEA Group de independență a resurselor.

De la achiziţia pădurilor şi până în prezent, firmele de exploatare au recoltat 55.000 metri cubi de lemn, ceea ce reprezintă mai puţin de jumătate faţă de cantitatea permisă de lege a fi exploatată în această perioadă.

CITEȘTE ȘI Grupul IKEA caută să cumpere şi alte păduri în România. Cât lemn a tăiat într-un an

IRI Forest Management, compania care administrează pădurile, a primit de curând certificarea Forest Stewardship Council® (FSC®) pentru management forestier. Certificarea obținută confirmă faptul că IRI Forest Management aplică în activitatea sa principiile ce definesc administrarea responsabilă a pădurilor. Suprafața recent achiziționată va fi de asemenea administrată în acord cu viziunea IRI Forest Management de management responsabil pe termen lung, care presupune menținerea unui echilibru între protejarea mediului, respectarea nevoilor comunităților locale și rolul economic al pădurii.
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO