IKEA anunță oficial începerea lucrărilor de construcție la magazinul de lângă Timișoara. Deschiderea ar putea avea loc peste un an

Retailerul suedez de mobilă IKEA a anunțat oficial că a început lucrările de construcție la cel de-al treilea magazin al său în România, o investiție de 60 de milioane de euro. Noua unitate se află în localitatea Dumbrăvița, lângă Timișoara, și va avea o suprafață de 26.000 de mp. Deschiderea ar putea avea loc după 12 luni.
Alina Stanciu - joi, 25 nov. 2021, 11:14
IKEA anunță oficial începerea lucrărilor de construcție la magazinul de lângă Timișoara. Deschiderea ar putea avea loc peste un an

IKEA a demarat oficial lucrările de construcție la cel de al treilea magazin al său din România și al șaptelea din regiune, potrivit unui anunț al companiei. Noua unitate de 26.000 de mp construiți se află în proximitatea Timișoarei, în localitatea Dumbrăvița și necesită o investiție de 60 de milioane de euro. Spre comparație, magazinul IKEA din Băneasa, primul din România, are tot 26.000 de mp, iar cel din Pallady – cel mai mare din regiune- are 37.000 de mp și a necesitat o investiție de 80 de milioane de euro.

„În mod tradițional, calculăm momentul deschiderii unui magazin adăugând 12 luni de la momentul începerii construcției, adică acum în acest caz. Există însă o flexibilitate, având în vedere condițiile climatie și altor impact”, a declarat Nicoletta Muscinelli, Market Manager Timișoara, IKEA România.

Potrivit aceteia, retailerul are interese și în alte regiuni ale țării, analizează și alte oportunități pentru noi magazne, dar zona de vest a fost o prioritate.

„Există foarte multe oportunități în această zona. Acest lucru nu înseamnă că nu vor exista și alte zone, mai ales pentru a susține partea de e-commerce„, a mai spus managerul.

Magazinul va fi construit pe un teren de 85.000 de mp, va include un restaurant,  o zonă de cafenea și un loc de joacă pentru copii, 780 de locuri de parcare și un depozit care va deservi atât noul magazin cât și activitățile de e-commerce ale retailerului. Pentru noul magazin, retailerul va angaja 250 de persoane în următoarea perioadă. Alte joburi for fi create urmare a lucrărilor de construcție.

Mai mult, magazinul va urmări cerințele de certificare de clădire sustenabilă, conform criteriilor BREEAM. De asemenea, va folosi energie regenerabilă, va fi echipată cu panouri fotovoltaice pe acoperișul magazinului și va utiliza, pentru consumul de energie, o centrală geotermală, pentru încălzirea și răcirea clădirii. În plus, în timpul construcției se vor lua măsuri ecologice speciale în materie de sortare și eliminare a deșeurilor, precum și de protecție împotriva prafului, pentru a evita orice neplăceri pentru comunitățile învecinate. Obiectivul pentru acest nou magazin este de a recicla minimum 85% din deșeurile generate, din care 100% din deșeurile alimentare care provin de la Restaurantul și Bistroul IKEA, acestea urmând să fie transformate în compost.

Compania a anunțat, de asemenea, că va colabora cu parteneri locali pe zona de logistică și nu numai.

„România este una dintre principalele noastre piețe de dezvoltare, iar după succesul pe care l-am avut cu cele două magazine din București, extinderea aceasta a fost una firească. Am ales Timișoara pentru că dorim să aducem ceea ce noi numim inspirația și modul de viață IKEA mai aproape de partea de vest a țării, având la îndemână sprijinul autorităților locale și toate resursele interne necesare”, a declarat Ekaterina Egorova, CEO, IKEA Europa de Sud-Est.

 

Te-ar mai putea interesa și
”Nu este prea târziu pentru ca Ucraina să câştige” în războiul împotriva Rusiei – secretarul general al NATO
”Nu este prea târziu pentru ca Ucraina să câştige” în războiul împotriva Rusiei – secretarul general ...
"Nu este prea târziu ca Ucraina să câştige" în războiul împotriva Rusiei, cu condiţia ca Occidentul să-şi respecte promisiunile de a-i furniza mai multe arme, a declarat joi secretarul......
Înjumătățirea Bitcoin a dus la o creștere a cererii de monede meme (P)
Înjumătățirea Bitcoin a dus la o creștere a cererii de monede meme (P)
Mult anticipata și discutata înjumătățire a cantității disponibile de Bitcoin a avut loc în 20 aprilie. Această ...
Grecia exclude trimiterea în Ucraina a unor sisteme de apărare antiaeriană
Grecia exclude trimiterea în Ucraina a unor sisteme de apărare antiaeriană
 Prim-ministrul elen Kyriakos Mitsotakis a declarat că Grecia nu poate oferi Ucrainei sisteme de apărare antiaeriană ...
Şomajul în Germania ar urma să atingă în acest an cel mai ridicat nivel de după 2015 – studiu
Şomajul în Germania ar urma să atingă în acest an cel mai ridicat nivel de după 2015 – studiu
Slăbiciunile economiei germane îşi vor face simţite efectele asupra pieţei muncii, iar numărul şomerilor ar urma să ...