IKEA la al 10-lea catalog. Cum au evoluat preţurile

Retailerul suedez de mobilă IKEA a lansat al 10-lea catalog în România. ECONOMICA.NET a comparat preţurile cu primul catalog, lansat de companie în primăvara lui 2007.
Economica.net - mie, 12 aug. 2015, 21:01
IKEA la al 10-lea catalog. Cum au evoluat preţurile

„Implineşte-ţi visele!” era mesajul de pe coperta primului catalog IKEA, lansat în martie 2007, odată cu primul magazin de mobilier al retailerului suedez în România. Vorbea despre bucuria de a fi acasă şi avea în prim plan camera de zi cu a sa  măsuţa de cafea/comodă TV Lack, o gamă de produse celebră pentru IKEA. Pe atunci costa 69 de lei, faţă de 44,99 de lei cât va costa după 1 septembrie, de când intră în vigoare noul catalog 2015-2016.

Măsuţa Lack costa 39 de lei, iar acum cu 0,99 de lei mai mult şi mai multe variante de culori.

Un alt produs vedetă al retailerului, fotoliul Poang, costa în primul catalog IKEA 280 de lei, iar în cel valabil începând cu 1 septembrie 2015 are un preţ 419 de lei.

În ceea ce priveşte canapelele, IKEA PS Lovas, o canapea extensibilă de două locuri cu rotile costa 990 de lei în 2007, iar potrivit noului catalog preţul este de 1.189 de lei.

Canapeaua extensibilă de două locuri Lycksele Lovas a pornit de la un preţ de 815 de lei, iar acum este 759 de lei, iar o canapea Ektorp cu 3 locuri a ajuns de la 1.800 de lei la 1.399 de lei, cu menţiunea că acum este cu 3 cm mai lată decât atunci.

Biblioteca Billy din furnir de mesteacăn de 80×28 cm costa 179 de lei, faţă de 289 de lei în noul catalog.

Ce s-a întâmplat 

Pe unele segmente de produse preţurile au fluctuat semnificativ însă, cu menţiunea că, politica de preţ a IKEA s-a putut vedea în magazin şi în catalog an de an. Au ales multe produse de valoare mică, de obicei accesorii, şi câteva produse de valoare mare cărora le-au scăzut preţul de la un an de catalog de altul. Pentru restul preţul a fluctuat în timp în funcţie de costurile cu materia primă, transport sau depozitare. Spre exemplu, la lansarea catalogului IKEA 2011, eveniment care a avut loc în august 2010, compania a anunţat că scade preţurile la aproximativ 47% dintre produse în medie cu 12%.

„Sunt produse de mobilier, accesorii și decorațiuni pentru toate zonele casei. Prețurile mai mici sunt rezultatul eforturilor noastre de eficientizare a tuturor activităților”, declara atunci Cornel Oprișan, Retail Manager IKEA România.

Odată cu lansarea Catalogului 2015, peste 200 de produse din magazin au devenit, în medie, cu 18% mai ieftine decât în anul de catalog anterior, iar începând cu 1 septembrie 2015 preţurile vor scădea în medie cu 20% pentru 320 de produse.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...