Imaginea „clasică” a brokerului, distrusă de un sondaj IRES. Cum vor românii să arate omul care le vinde asigurarea RCA, de viață sau de locuință

"Tandru, însă dur/Ferm, dar maleabil/ Iubitor de artă,/ Cu suflet de contabil". Așa arată un șef în muzica plină de umor și subînțelesuri a lui Alexandru Andrieș și tot așa pare să arate și "portretul robot"al distribuitorului perfect de asigurări, conform unui sondaj comandat de Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare (UNSAR) și realizat de IRES. Nu este pentru prima dată când implicarea casei de sondare a opiniei publice în piața asigurărilor generează imagini contrare credințelor generale din acest domeniu. 
Şerban Buşcu - mie, 25 nov. 2020, 10:52
Imaginea

Când spui broker sau agent de asigurare te gândești, în general, fie la cineva îmbrăcat la patru ace, pregătit pentru o discuție din orice domeniu, volubil, excesiv de optimist și ” cu glumele la el” fie, după caz, la cineva care stă, plictisit, în spatele unei tejghele și îți introduce, vizibil deranjat, datele în calculator. Ei bine, este greșit, cel puțin în ceea ce privește felul cum trebuie să arate distribuitorul ideal de asigurări în viziunea românilor. Ne-o spune un sondaj din seria comandată de UNSAR și executată de IRES, menită parcă să dea peste cap concepțiile generale despre ce vrea clientul de asigurări.

Și , în cazul distribuitorilor, românul vrea  un om prietenos și empatic, dar serios și distant. Sună paradoxal, dar așa spun cifrele. Concret, arată sursa citată, la vânzătorul perfect atenția la nevoia clienților primează în fața prezentării produsului (nr. situație pe care rar o întâlnești în viața reală), iar sobrietatea și nu atitudinea zâmbitoare  îl definește. Culmea, însă, cea mai mare parte a românilor vor ca acest agent perfect, sobru și atent, să fie prietenos, nicidecum formal.

„Astfel, majoritatea respondenților spun că distribuitorul lor în asigurări preferat ar trebui să aibă următoarele trăsături esențiale: să fie mai de grabă atent la nevoile clientului (67%) decât la prezentarea produsului (15%); să fie mai de grabă prietenos (51%) decât formal (20%) și să fie mai de grabă serios (42%) decât zâmbitor (21%). Prin urmare, este preferată o atitudine prietenoasă, dublată însă de seriozitate și înțelegere a nevoilor clientului – care rămân calități esențiale, tendință prezentă și în ediția anterioară a Barometrului.”, notează UNSAR.

Față de ediția din 2019 a Barometrului, 82% dintre români susțin că nu contează dacă distribuitorul este bărbat sau femeie, cu 19% mai mulți decât anul precedent. Nici vârsta nu mai este la fel de importantă, 71% declarând că nu contează dacă distribuitorii sunt mai în vârstă sau tineri (față de 41% în 2019). Totuși, este important ca distribuitorii să fie buni ascultători, calitate aleasă de 47% dintre participanții la studiu.

 “Percepția românilor privind piața de asigurări este o preocupare pe termen lung a industriei noastre. Distribuitorii în asigurări sunt principalul punct de contact al industriei cu clienții, iar calitățile lor contribuie foarte mult la modul în care putem sprijini oamenii și companiile, preluând riscurile la care clienții se expun”, a declarat Adrian MARIN, Președintele UNSAR.

 Barometrul IRES-UNSAR privind Percepția riscului și cultura asigurărilor în România a fost realizat pe un eșantion format din 2.555 respondenți, cu vârsta de peste 18 ani, în mai 2020, utilizând CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing).

 

 

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Misavan va inaugura în februarie depozitul logistic din Parcul Industrial Miroslav din județul Iași
Misavan va inaugura în februarie depozitul logistic din Parcul Industrial Miroslav din județul Iași
Producătorul și distribuitorul ieșean de produse profesionale de curățenie și dezinfecție Misavan a anunțat miercuri ...
Sindicaliștii de la “Cartel Alfa” au făcut plângere penală la DNA împotriva Guvernului în chestiunea ordonanței de plafonare și compensare a facturilor la gaze și energie electrică. Vorbesc despre “grup infracțional organizat”
Sindicaliștii de la “Cartel Alfa” au făcut plângere penală la DNA împotriva Guvernului în chestiunea ordonanței ...
Confederația sindicală “Cartel Alfa” a sesizat DNA În legătură cu adoptarea, de către Guvern, a ordonanței de ...
Statul și-a asumat să vândă cel puțin 20% din CE Oltenia până în 2026
Statul și-a asumat să vândă cel puțin 20% din CE Oltenia până în 2026
Guvernul și-a asumat, în fața Comisiei Europene, să vândă cel puțin 20% din acțiunile deținute de statul român ...