1EUR = 4.8359 RON | Bucureşti 35 º

Extern

Imigraţia, tinerii şomeri şi creşterea economică, priorităţile preşedinţiei italiene a Consiliului UE

Italia preia marti, 1 iulie, de la Grecia, presedintia prin rotatie a Uniunii Europene (UE), pentru o perioada de sase luni, în care prioritatile sale se vor axa pe controlul imigratiei ilegale, combaterea somajului în rândul tinerilor si elaborarea de politici care sa stimuleze cresterea economica, transmite luni EFE.

03 iul, 2014 | Agerpres

Aceste prioritati vor fi prezentate miercuri de premierul italian Matteo Renzi, care va detalia în fata Parlamentului European, la Strasbourg, liniile principale ale presedintiei italiene a Consiliului UE. Si o va face în calitate de cel mai tânar sef de guvern din Europa si de artizan al unui profund program de reforme care, dupa cum a promis, are ca obiectiv nici mai mult nici mai putin decât schimbarea Italiei în 1000 de zile.

Liderul social-democrat, în vârsta de 39 de ani, vrea ca Uniunea Europeana sa-si uneasca eforturile pentru a încuraja angajarea tinerilor, un aspect extrem de relevant pentru state mediteraneene precum Italia, unde 42,7% dintre tineri nu lucreaza, sau precum Spania, cu o rata a somajului în rândul tinerilor de 53,91%.

Urmatorul semestru va fi o ocazie pentru Italia de a aduce în atentia institutiilor europene într-un mod mai direct situatia grava cu care se confrunta tarile mediteraneene în ceea ce priveste sosirea a numerosi imigranti ilegali de pe coastele nord-africane. Tari ca Italia, Spania, Grecia, Cipru sau Malta sunt porti de intrare catre Europa pentru mii de oameni care încearca an de an sa fuga de mizeria si de conflictele armate care afecteaza natiunile din care pleaca.

În acelasi timp, Italia doreste sa obtina o mai mare flexibilitate a Pactului de Stabilitate si Crestere, în conditiile în care, în prezent, UE limiteaza deficitul public al statelor membre la 3% din PIB si datoria lor la 60%.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO