1EUR = 4.7792 RON | Bucureşti 3 º

Companii

Immofinanz rebranduieşte mallurile din România şi construieşte un parc de retail la Braşov

Dezvoltatorul austriac Immofinanz schimbă numele celor patru centre comerciale pe care de deţine în România în VIVO!. Cel mai vechi mall din portofoliu, Polus din Cluj-Napoca, deschis în 2007, primeşte o investiţie de un milion de euro pentru renovarea zonei de restaurante, a anunţat compania. 

21 oct, 2016 | | ECONOMICA.net

Cele patru malluri deţinute de austriecii de la Immofinanz în România vor fi rebranduite sub numele VIVO!. Investiţia în schimbarea conceptului de identitate vizuală, implementarea unui nou sistem de dirijare şi semnalistică, dar şi un nou design pentru front-desk-uri, se ridică la 710.000 de euro. 

Adiţional, compania a început renovrea zonei de restaurante din cel mai vechi mall pe care îl deţine în portofoliu. Este vorba de mallul Polus din Cluj-Napoca, unde Immofinanz investeşte un milion de euro

"Lucrăm deja la renovarea zonei de restaurante din Polus de patru, cinci luni, pentru că este necesară. Vor fi elemente diferite în malluri, la Cluj am făcut deja al doilea pas. În viitor, asemenea investiţii vor fi şi în celelalte centre comerciale. Pot sa vă asigur că vor intra în ţară câteva milioane ca investiţie în aceste centre comerciale", a declarat Dietmar Reindl, şeful operaţiunilor Immofinanz. 

Celelalte malluri deţinute de Immofinanz sunt Piteşti Mall, Maritimo Center Constanţa şi Gold Plaza Baia Mare

Immofinanz dezvoltă un parc de retail la Braşov 

În plus, Immofinanz se pregăteşte de dezvoltarea unui parc comercial sub brandul STOP.SHOP pe terenul pe care îl deţine la Braşov. Oficialii compainei nu au oferit mai multe detalii despre proiect, dar spun că acesta va fi deschis în 2018. 

"Analizăm terenurile pe care le avem, iar pentru următorii doi, trei ani, ne concentrăm pe retail în Polonia şi Romania. România are o dezvoltare pozitiva în ceea ce priveşte consumul şi vrem să construim centre şi parcuri comerciale în oraşe unde vedem potenţial. Nu o să construim în oraşe unde a fost atins potenţialul de dezvoltare", mai spune Dietmar Reindl. 

Immofinanz nu deţine niciun centru comercial în Bucureşti, deşi şi-ar dori. Reindl mai spune că nu a identificat un mall din Capitală care să întrunească cerinţele companiei pentru o eventuală achiziţie. 

Austriecii au mai avut un mall în portofoliu - Armonia din Arad, pe care l-au închis în 2012. Compania l-a trasformat în spaţii logistice, pe care le-a închiriat către prodcătorul italian Leoni. 

Mallurile deţinute de austrieci pe piaţa locală au o suprafață închiriabilă totală de 147.000 de mp şi reprezintă 12,4% din portofoliul total de retail al companiei. Centrele e sunt în prezent închiriate în totalitate și au fost vizitate de peste 25 milioane de persoane în 2015. 

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO