Immofinanz şi S Immo, cu active de circa un miliard de euro în România, stopează discuţiile despre o eventuală fuziune

Consiliile de administrație ale investitorilor imobiliari austrieci S Immo și Immofinanz au decis astăzi să pună capăt discuțiilor lor cu privire la posibilă combinație a celor două companii. Această decizie s-a bazat, în special, pe incapacitatea de a ajunge la un acord asupra unui posibil raport de schimb.
Răzvan Zamfir - mar, 26 nov. 2019, 19:28
Immofinanz şi S Immo, cu active de circa un miliard de euro în România, stopează discuţiile despre o eventuală fuziune

Această decizie a urmat unei propuneri a Immofinanz către S Immo de a planifica o fuziune bazată pe NAV  (net asset value) pentru prezentarea la adunările generale anuale din 2020.

Proprietățile Immofinanz din România au atins valoarea de 768,5 milioane de euro, echivalentul a 17,7% din portofoliul total al companiei, conform datelor pentru anul 2018 transmise de dezvoltator.

Portofoliul de investiții în valoare de 635,7 milioane de euro se împarte în 9 clădiri de birouri (14,2% din portofoliul total de birouri) și 6 proprietăți de retail (21,5% din portofoliul total de retail). În 2018, rata de ocupare a rămas la un nivel ridicat de 94,4%.

În anul financiar 2018, veniturile din chirii în România se ridică la 48,2 milioane de euro, echivalentul a 20,3% din venitul total al grupului Immofinanz provenit din chirii.

La nivelul întregului grup, Immofinanz a încheiat anul 2018 cu un profit net de 217,5 milioane de euro. Portofoliul de real-estate al grupului cuprinde 226 de proprietăți, cu o valoare de 4,3 miliarde de euro, potrivit dezvoltatorului.

Dezvoltatorul austriac Immofinanz deține din aprilie 29,1% din acțiunile companiei S Immo, pe care a plătit aproximativ 390 milioane euro.

S Immo activează pe piața din România începând cu anul 2004. Din portofoliul său fac parte Hotelul Novotel de patru stele din centrul Capitalei, centrul comercial Sun Plaza și ansamblu de birouri Sun Offices, situat la trei nivele deasupra mallului și clădirea de birouri The Mark, de 25.500 mp, amplasată pe Calea Griviței, în apropierea Gării de Nord.

În primul trimestru al anului 2019, S IMMO AG a înregistrat venituri mai mari cu 9,9% față de aceeași perioadă a anului trecut, ajungând la 47,8 milioane de euro. În ceea ce privește indicatorul EBITDA, rezultatele arată o creștere de 13,1% comparativ cu anul anterior, până la 19,5 milioane de euro.

Dezvoltatorul austriac pregătește în prezent construcția unei noi clădiri de birouri de tip boutique, în centrul Bucureștiului, pe Calea Dorobanți. Demararea lucrărilor pentru acest proiect ar urma să înceapă în 2021.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Petrom a construit 40 de mini-centrale electrice care ard gaz de sondă, pe câmp. Energia produsă asigură două treimi din consumul tuturor sondelor din România
Petrom a construit 40 de mini-centrale electrice care ard gaz de sondă, pe câmp. Energia produsă asigură două treimi ...
Petrom a mai deschis recent două mici centrale electrice de tip “gas to power” și a ajuns astfel la 40 de astfel de ...
Noul ministru al finanțelor, Adrian Câciu, îi dă replica primarului Nicușor Dan:  Aţi preferat marketingul!
Noul ministru al finanțelor, Adrian Câciu, îi dă replica primarului Nicușor Dan: Aţi preferat marketingul!
Adrian Câciu i-a replicat primarului general al Capitalei Nicuşor Dan care a precizat că ar dori o întâlnire cu ministrul ...
Ne așteaptă o iarnă grea. Criza de energie se va agrava, arată analiștii europeni
Ne așteaptă o iarnă grea. Criza de energie se va agrava, arată analiștii europeni
Preţurile la energie în Europa au doborât record după record încă înainte de venirea iernii şi această criză se ...