Immofinanz vinde participaţia deţinută la CA Immo grupului american Starwood Capital

Compania imobiliară austriacă Immofinanz a anunţat luni că a acceptat să-şi vândă participaţia de aproape 26% pe care o deţine la CA Immo fondului american de investiţii Starwood Capital, pentru 758 de milioane de euro (882 de milioane de dolari), transmite Reuters.
Economica.net - lun, 02 iul. 2018, 11:27
Immofinanz vinde participaţia deţinută la CA Immo grupului american Starwood Capital

În aprilie, Starwood Capital şi-a lansat oferta pentru achiziţionarea unor participaţii minoritare la companiile imobiliare austriece CA Immo AG şi Immofinanz AG, cu intenţia de a-şi majora expunerea la pieţele imobiliare din Europa Centrală şi de Est (CEE).

Starwood, o firmă de private equity care are sub administrare active de 56 de miliarde de dolari, anunţase că vrea să achiziţioneze până la 26% din CA Immo şi până la 5% din Immofinanz.

Conducerea CA Immo şi autorităţile de reglementare au aprobat tranzacţia, care ar urma să se finalizeze în trimestrul trei din acest an. Banii obţinuţi vor fi folosiţi pentru răscumpărarea propriilor acţiuni, a informat luni Immofinanz.

Immofinanz deţinea 26% din CA Immo.

Conform datelor Reuters, valoarea cumulată a celor două oferte este de aproximativ 824 de milioane de euro (1,02 miliarde de dolari).

Starwood a precizat că va sprijini echipele de conducere ale ambelor companii şi nu intenţionează să achiziţioneze o participaţie majoritară la niciuna dintre ele, ambele urmând să rămână listate la Bursa de la Viena.

Starwood Capital consideră că Austria, Germania, Europa Centrală şi de Est reprezintă pieţe atractive şi este decisă să-şi majoreze expunerea la sectorul imobiliar, se arată într-un comunicat publicat miercuri de Starwood, specializată în sectorul imobiliar.

În februarie, Immofinanz a renunţat la planul său de a fuziona cu CA Immo, din cauza presiunilor unui investitor activist, şi a precizat că ia în considerare vânzarea participaţiei sale de 26% la CA Immo.

Immofinanz AG şi CA Immo AG anunţaseră în aprilie 2016 că intenţionează să fuzioneze, o tranzacţie care ar fi avut ca rezultat crearea celei mai mari companii imobiliare din Austria şi, totodată, un gigant al pieţei imobiliare în Europa Centrală şi de Est.

Ambele companii austriece au portofolii de aproximativ patru miliarde de euro fiecare în Germania şi în Europa Centrală şi de Est, inclusiv aproape 3,2 milioane de metri pătraţi spaţii combinate de închiriat.

Dezvoltatorii imobilari Immofinanz şi CA Immo au o prezenţă importantă şi pe piaţa românească.

Te-ar mai putea interesa și
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei culturi a integrității și vigilenței în rândul angajaților. Conform......
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și Sărățeni din Autostrda A8
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și ...
Compania Națională de Administrate a Infrastructurii Rutiere a trimis astăzi spre validare către Agenția Națională ...
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) și Ministerul Agriculturii doresc să legifereze importurile ...