1EUR = 4.7556 RON | Bucureşti 25 º

Companii

Immofinanz vrea să reia anul viitor dezvoltarea de locuinţe în România

Grupul austriac Immofinanz, cu active imobiliare în România de peste un miliard de euro, va relua anul viitor construcţia de locuinţe pe piaţa românească, intenţionând să înceapă două proiecte rezidenţiale noi şi să le adapteze pe cele în execuţie la condiţiile actuale ale pieţei.

22 aug, 2012 | Mediafax

"Piaţa rezidenţială din România este caracterizată de un nivel redus al ofertei de locuinţe noi. Preţurile s-au redus continuu de la începerea crizei economice, cu excepţia unei perioade scurte din 2011 (...) Planurile companiei pentru anul financiar 2012/13 sunt reluarea activităţii de construcţie de locuinţe în România de către Adama, companie care a fost restructurată, şi începerea a două proiecte rezidenţiale. În plus, proiectele din portofoliul existent vor fi pregătite pentru construcţie în scopul de a acoperi cererea în creştere pentru apartamente mai mici", se arară într-un raport al grupului.

Astfel, proiectele în curs de realizare vor fi ajustate pentru a le adapta condiţiilor pieţei şi după ce va fi asigurată finanţarea să poată începe construcţia şi vânzarea acestora.

Bucureştiul va fi principala ţintă a companiei în anul financiar 2012-2013 în ceea ce priveşte dezvoltarea de locuinţe.

Immofinanz are în România 88 de active imobiliare finalizate, în curs de realizare sau doar în faza de proiect, evaluate la 1,034 miliarde euro, respectiv 10% din portofoliul total al investitorului.

Din cele 88 de active, în fază de proiect sunt în număr de 60, valoarea acestora fiind de 316,5 milioane de euro.

Immofinanz are în România 42 de proiecte rezidenţiale, cu o suprafaţa totală la finalizare de 1,4 milioane de metri pătraţi, cele mai multe dintre proprietăţi fiind amplasate în Bucureşti şi în împrejurimi.

Din cele 42 de proiecte din România, 29 sunt din portofoliul dezvoltatorului Adama preluat integral de compania austriacă anul trecut.

Cele mai multe ansambluri sunt în Bucureşti (17) şi Pipera şi Snagov (3). Alte şase proiecte sunt amplasate în Braşov, iar restul în Oradea, Cluj, Bacău, Ploieşti, Timişoara, Baia Mare, Satu Mare, Arad, Suceava, Iaşi şi Piatra Neamţ.

Mare parte din ansambluri sunt în fază de proiect, dezvoltarea acestora fiind amânată din cauza crizei financiare.

Immofinanz, unul dintre cei mai importanţi investitori imobiliari din România, are în Europa cu un portofoliu de peste 1.800 proprietăţi cu o valoare de piaţă de 10,3 miliarde de euro.

În portofoliul din România al companiei intră parcurile de afaceri IRIDE, S-Park sau Victoria Park, dar şi clădiri ca Bucharest Corporate Center, Băneasa Airport Tower sau Global Business Center.

Pe de altă parte, Immofinanz mai deţine cinci malluri - Polus Cluj, Armonia Arad, Euromall Piteşti, Gold Plaza Baia Mare şi Maritimo Constanţa.

Immofinanz a obţinut în anul financiar 2011-2012, încheiat la 30 aprilie, venituri în uşoară creştere, la 47,1 milioane euro, din închirierea proprietăţilor din România, reprezentând 8% din veniturile totale ale companiei.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO