Impact a finalizat 500 de apartamente în primele 9 luni ale anului și a avut vânzări de 135,3 milioane de lei

Dezvoltatorul imobiliar Impact Developer & Contractor a încheiat primele 9 luni ale anului 2020 cu venituri  de 135,3 milioane de lei, în creștere cu 35% față de perioada similară a anului 2019. Evoluția se datorează unei creșteri cu 23% a volumului de vânzări, ajungând la un total de 258 de unități tranzacționate (apartamente, plus parcările și terenurile de curte aferente pachetului).
Economica.net - mar, 17 nov. 2020, 07:57
Impact a finalizat 500 de apartamente în primele 9 luni ale anului și a avut vânzări de 135,3 milioane de lei

Dintre cele 258 de locuinte vândute în această perioadă, 156 unități au fost contractate în Greenfield Residence Băneasa și 102 unități reprezintă locuințe din ansamblul rezidențial Luxuria Residence, din zona Expoziției. Apartamentele vândute au totalizat o suprafață construită de 21.877 mp. Rezultatele înregistrate depășesc nivelul record de încasări înregistrate anul trecut, când compania a avut cele mai bune rezultate din ultimii 10 ani.

În plus față de contractele de vânzare-cumpărare înregistrate, la 30 septembrie 2020 erau încheiate  precontracte de vânzare-cumpărare și rezervări pentru alte 217 de apartamente în Greenfield și Luxuria, cu o valoare de 120,65 milioane de lei, estimate a se transforma în venituri în perioada T4 2020 – 2022.

„Impact Developer&Contractor își menține evoluția pozitivă într-o perioadă dominată de incertitudine, raportând vânzări și profit operational în creștere în cadrul proiectelor rezidențiale dezvoltate. Primele 9 luni ale acestui an au adus în plus o schimbare în structura vânzărilor, ansamblul premium Luxuria mărindu-și contribuția la 40%. Ansamblul Greenfield generează în continuare o pondere semnificativă din venituri, de circa 60%, iar în viitorul apropiat ne așteptăm să înregistrăm vânzări importante și în Constanța, în proiectul Boreal Plus, pe măsura ce avansăm cu lucrările de construcție. În perioada următoare, estimăm menținerea unui ritm susținut al vâzărilor, bazându-ne pe mixul unic de facilități, standard de construcție și pret, adus de fiecare dintre proiectele noastre în piață. Mai mult, măsura majorării plafonului valoric pentru aplicarea cotei de TVA de 5% va aduce cu siguranță o gură de oxigen pieței rezidențiale, în special în orașele mari, stimulând achiziția unor locuințe mai spațioase, construite la standarde ridicate, astfel încât să poată îndeplini nevoile de confort și calitate a vieții pentru familiile tinere”, adeclarat Sorin Apostol, CEO Impact Developer & Contractor.       

Activitatea Impact în primele 9 luni ale anului 2020 a fost marcată de dezvoltarea principalelor sale proiecte rezidențiale din București (Greenfield Residence Băneasa, Luxuria Residence) și a primei faze a proiectului Boreal Plus din Constanța.

Luxuria Residence este un concept nou de dezvoltare al Impact, fiind primul proiect rezidențial din țară cu certificare BREEAM Excellent. Ansamblul propune un nou standard în ceea ce privește calitatea vieții și sustenabilitatea, datorită soluțiilor eficiente energetic utilizate, facilităților pentru rezidenți și celor 9.650 de mp alocați spațiilor verzi, inclusiv un parc interior de 2.500 de mp.

În primele 9 luni ale anului 2020 a fost finalizată construcția a 500 de apartamente, iar următoarele 130 de apartamente sunt estimate a fi livrate în prima jumatate a anului 2021.

În Greenfield, în aceeași perioadă, au fost finalizate demersurile pentru obținerea autorizației de construire pentru faza a patra, care vizează cel mai mare centru comunitar dedicat unei comunități rezidențiale, completând astfel gama de facilități disponibile într-un mini-oraș în devenire.

Luna aceasta au fost demarate lucrările de construcție ale Greenfield Plaza, primul proiect comercial al Impact, dezvoltat pe o suprafață de 21.496 mp, care va cuprinde: un strip mall, un spațiu de wellness dotat cu sală de sport, SPA-uri, teren de tenis, bazin semiolimpic și piscină interioară și exterioară, precum și o clădire proprie de birouri.

Tot în primele 9 luni din 2020 Impact a început construcția celor 18 vile de lux din ansamblul Boreal Plus Constanța, care au ca termen de livrare estimat prima jumătate a anului 2021. De asemenea, a fost obținută autorizația de construcție pentru primele 2 faze de blocuri, care vor aduce pe piață 341 de apartamente, în prezent fiind dezvoltată prima fază, cu 209 apartamente. 

Pe lângă dezvoltarea proiectelor existente, Impact a achiziționat un teren în Iași, în zona Copou, cu o suprafață de 19.068 metri pătrați. Pe acest teren dezvoltatorul are în plan dezvoltarea unui ansamblu după modelul Greenfield, un proiect sustenabil, încadrat în categoria clădirilor verzi, cu certificare BREEAM și care va include blocuri cu regim redus de înălțime, spații verzi ample și servicii ce permit o locuire la standarde moderne.

Te-ar mai putea interesa și
Update: Ciucă le-a prezentat sindicaliștilor măsurile pe care le va lua Guvernul și face apel la responsabilitate. Profesorii resping propunerea Guvernului. Greva continuă
Update: Ciucă le-a prezentat sindicaliștilor măsurile pe care le va lua Guvernul și face apel la responsabilitate. Profesorii ...
Update: Premierul Nicolae Ciucă a avut miercuri seară, la Palatul Victoria, o nouă rundă de consultări cu liderii sindicatelor din Educaţie, întâlnire în cadrul căreia au fost prezentate......
Guvernul acordă un ajutor de 300 de milioane de lei fermierilor afectați anul trecut de seceta pedologică
Guvernul acordă un ajutor de 300 de milioane de lei fermierilor afectați anul trecut de seceta pedologică
Guvernul a aprobat miercuri un proiect ordonanţă de urgenţă pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat sub forma ...
Iohannis a promulgat legea care le permite consilierilor juridici să predea în învăţământul preuniversitar
Iohannis a promulgat legea care le permite consilierilor juridici să predea în învăţământul preuniversitar
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea potrivit căreia consilierii juridici vor putea preda şi în învăţământul ...
Ciolacu susține că-și menține părerea despre reforma pensiilor speciale și că o va duce până la capăt
Ciolacu susține că-și menține părerea despre reforma pensiilor speciale și că o va duce până la capăt
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri că îşi menţine părerea că în privinţa pensiilor speciale trebuie ...