Impact bugetar de aproximativ 3,3 miliarde de lei al Ordonanţei privind măsuri fiscal-bugetare, până în 2022 – Guvern

Autorităţile estimează un impact bugetar de 3,3 miliarde de lei în următorii patru ani în urma aplicării Ordonanţei privind măsurile fiscal-bugetare.
Economica.net - mar, 06 aug. 2019, 08:09
Impact bugetar de aproximativ 3,3 miliarde de lei al Ordonanţei privind măsuri fiscal-bugetare, până în 2022 - Guvern

Astfel, cel mai mare impact al măsurilor prevăzute în Ordonanţă este estimat pentru anul 2022 – 998,255 milioane de lei. Impactul pentru anul în curs este de 510,983 milioane de lei, pentru 2020 – 797,555 milioane de lei şi pentru 2021 – 955,355 milioane de lei.

Creşterea accizei pentru ţigarete va aduce bugetului venituri suplimentare de 159,4 milioane de lei în acest an, 699,6 milioane de lei în anul următor şi 857,4 milioane de lei în 2021.

Acciza nearmonizată care va fi aplicată băuturilor răcoritoare cu conţinut ridicat de zaharuri va aduce un plus de venituri de 320 milioane de lei în acest an.

Pe partea de cheltuieli, reducerea numărului de secretari de stat, subsecretari de stat şi asimilaţii acestora, precum şi a numărului de posturi din cabinetele demnitarilor va reduce cheltuielile cu 7,1 milioane lei în anul 2019 şi cu 21,3 milioane lei la nivelul unui an bugetar. Blocarea ocupării posturilor vacante reprezintă o economie de 76,7 milioane lei la nivelul unui an bugetar.

Principalele măsuri incluse în noul proiect de Ordonanţă vizează introducerea unor accize nearmonizate pentru băuturile cu conţinut ridicat de zaharuri, creşterea, de la 1 septembrie, a accizelor la ţigarete, reducerea cu 50% a numărului de secretari de stat şi schimbarea regulilor de angajare în sistemul bugetar, urmând să fie aplicat principiul „unul la trei”, respectiv la trei posturi devenite vacante un post ocupat.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română consultă piața pentru achiziția de servicii medicale pentru angajații săi
Poșta Română consultă piața pentru achiziția de servicii medicale pentru angajații săi
Compania Naţională "Poşta Română" (CNPR) a depus în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) procedura de consultare publică pentru achiziţia unei game largi de servicii medicale......
Pentru 60% dintre cititorii români, bugetul alocat lunar pentru achiziția de cărți se situează între 50-150 lei lunar – studiu
Pentru 60% dintre cititorii români, bugetul alocat lunar pentru achiziția de cărți se situează între 50-150 lei lunar ...
Bugetul alocat lunar pentru achiziția de cărți se situează între 50-150 lei lunar, pentru 60% dintre cititori, arată ...
Ciolacu: PSD va valida săptămâna viitoare candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei
Ciolacu: PSD va valida săptămâna viitoare candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei
Partidul Social Democrat va valida săptămâna viitoare în forurile statutare candidatura Gabrielei Firea la Primăria ...
Mineritul de Bitcoin a înregistrat venituri record în ziua înjumătățirii recompenselor
Mineritul de Bitcoin a înregistrat venituri record în ziua înjumătățirii recompenselor
Cea mai recentă înjumătățire (halving-ul) a recompenselor pentru “minarea” de bitcoin a avut loc săptămâna trecută ...