Impact Developer & Contractor a realizat venituri de aproape 70 de milioane de lei în primele șase luni ale anului

Impact Developer & Contractor a raportat venituri în valoare de 68,9 milioane de lei din vânzarea de locuințe în primul semestru al anului 2021, informează compania prin intermediul unui comunicat transmis către Economica.net.
Ion Dobreanu - joi, 19 aug. 2021, 20:32
Impact Developer & Contractor a realizat venituri de aproape 70 de milioane de lei în primele șase luni ale anului

Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, rezultatele sunt în creștere cu 5%. Astfel, au fost tranzacționate 94 de apartamente, dintre care 80% reprezintă unități din ansamblul rezidențial Luxuria Residence (foto), în timp ce 20% sunt unități din cartierul Greenfield Băneasa, unde apartamentele finalizate au fost vândute aproape integral.

La data de 30 iunie 2021, erau încheiate precontracte şi rezervări pentru 280 de apartamente din ansamblurile Greenfield Băneasa (București), Luxuria Residence (București), Boreal Plus (Constanța) şi Greenfield Copou (Iași), cu o valoare totală de 150,39 milioane lei.

Evoluția numărului de unități vândute este atribuită lipsei unui stoc de apartamente finalizate disponibile spre vânzare în Greenfield Băneasa. În cadrul acestui ansamblu, compania își va mări stocul cu alte 1.305 unități, pentru care deține autorizații de construire, 544 de unități aflându-se deja în construcție. Datorită cererii ridicate pentru apartamentele din cartierul îmbrățișat de pădure, accelerate și de lansarea în decembrie 2021 a Greenfield Plaza, Impact lansează din septembrie anul acesta spre vânzare și construire și celelalte 761 de apartamente autorizate. Cele 1.305 apartamente în construcție vor poziționa Greenfield Băneasa drept cel mai mare șantier activ de apartamente pe plan național. În cadrul proiectului, alte 598 de unități sunt în fază avansată de autorizare.

În Constanța, în cadrul ansamblului rezidențial Boreal Plus, Impact are autorizate 341 de apartamente aflate în construcție, iar alte 332 de apartamente se află în fază avansată de autorizare.

Un alt ansamblu rezidențial de anvergură al Impact, în Iași, Greenfield Copou Residence este în fază avansată pentru autorizarea a 1.062 de apartamente. Compania dorește începerea construcției la sfârșitul lunii septembrie pentru 472 dintre acestea.

„Rezultatele de vânzări aferente primului semestru din acest an au fost susținute de stocul de apartamente finalizate în principalele noastre proiecte din capitală – Luxuria Residence și Greenfield Băneasa. În perioada următoare, plănuim să accelerăm construirea de apartamente atât în București, Constanța și Iași, unde ne bazăm pe un portofoliu solid de terenuri care ne va susține dezvoltarea de proiecte sustenabile pe termen mediu și lung, cât și în alte orașe mari din țară. Prevânzările mari sunt un indiciu că apartamentele construite sustenabil sunt tot mai apreciate de cumpărători”, a declarat Constantin Sebeșanu, CEO ImpactDeveloper & Contractor.

Pentru finanțarea proiectelor sale, anul acesta compania a contractat și utilizat o serie de credite de investiții, iar pe lângă acestea, a listat pe piața principală a BVB o emisiune de obligațiuni în valoare de 6,6 milioane de euro, cu o maturitate de șase ani. În perspectivă, Impact dorește atragerea de capital prin emiterea de noi acțiuni și emiterea de obligațiuni listate, pentru accelerarea dezvoltării la nivel național.

De asemenea, în prima jumătate a anului, a fost listată la BVB prima societate de tip REIT (Real Estate Investment Trust), Star Residence Invest, dezvoltată de Impact. La momentul listării, Impact deținea 22,38% din acțiunile REIT.

În luna iunie, Impact și-a majorat capitalul social la suma de 393,75 de milioane de lei, prin încorporarea de prime de capital și parte din rezultatul reportat. La data de 5 iulie 2021, capitalul social al companiei era format dintr-un număr de 1.575.000.000 de acțiuni cu o valoare nominală de 0,25 de lei / acțiune, în urma splitării acțiunilor în raportul de 1:4. În cadrul operațiunii de mărire de capital, compania a oferit acționarilor o acţiune gratis la două deţinute.

Despre Impact Developer & Contractor S.A.

Cu o experiență de 30 de ani pe piață, IMPACT Developer & Contractor SA este primul dezvoltator imobiliar listat la Bursa de Valori București. Acţiunile IMPACT Developer & Contractor SA („IMP”) sunt cotate la categoria Premium a Bursei de Valori București, compania având o capitalizare bursieră de 937.125.000 de lei (la data de 19 august 2021).

Te-ar mai putea interesa și
Armata ucraineană a finalizat curățarea Insulei Șerpilor de echipamentele militare abandonate de forțele ruse înainte de retragere
Armata ucraineană a finalizat curățarea Insulei Șerpilor de echipamentele militare abandonate de forțele ruse înainte ...
Unităţi ale forţelor armate ucrainene au încheiat operaţiunea de curăţare a Insulei Şerpilor de echipamente şi armament lăsate în urmă de trupele ruse după retragerea lor în Crimeea, a......
Berlinul vrea să introducă o nouă taxă în facturile de gaze naturale ale consumatorilor germani
Berlinul vrea să introducă o nouă taxă în facturile de gaze naturale ale consumatorilor germani
Guvernul german vrea să introducă o nouă taxă în facturile la gaze ale tuturor consumatorilor, în ideea de a-i ajuta ...
SUA trimit noi ajutoare militare către Ucraina, în valoare de 820 de milioane de dolari
SUA trimit noi ajutoare militare către Ucraina, în valoare de 820 de milioane de dolari
Pentagonul a anunţat vineri că trimite un nou ajutor militar destinat Ucrainei, în valoare de 820 de milioane de dolari, ...
Autobuze electrice în București: Turcii de la Otokar contestă o cerință din caietul de sarcini
Autobuze electrice în București: Turcii de la Otokar contestă o cerință din caietul de sarcini
Producătorul de autobuze Otokar a depus contestație în cadrul licitației pentru achiziția a 100 de autobuze electrice ...