IMPACT Developer & Contractor finalizează a treia fază de dezvoltare a cartierului Greenfield Băneasa

IMPACT Developer & Contractor SA (IMP) a finalizat a treia fază de dezvoltare a cartierului Greenfield Băneasa, prin livrarea ultimelor 192 de apartamente cu 2, 3 și 4 camere din totalul de 944 aferente acestei faze. Din 2007 până în prezent, numărul de apartamente livrate în Greenfield depășește 2.500 de unități, fiind astfel cel mai mare proiect rezidențial din sectorul 1 și unul dintre cele mai mari din București.
Economica.net - vin, 08 nov. 2019, 13:04
IMPACT Developer & Contractor finalizează a treia fază de dezvoltare a cartierului Greenfield Băneasa

Greenfield – faza a III-a de dezvoltare în cifre:

– perioada de dezvoltare: 2016 – 2019
– suprafața: 10 ha
– blocuri: 39
– regim de înălțime: P+4 / P+5
– apartamente: 944
– locuri de parcare: 1.274
– valoarea estimată: 88 mil. Euro

Lucrările de construcție ale acestei faze de dezvoltare au început în anul 2016 și s-au finalizat în 2019. Greenfield, faza a III-a, se întinde pe o suprafață de 10 ha și cuprinde 39 de blocuri cu 944 de apartamente (2, 3 și 4 camere), cu o suprafață construită desfășurată de 83.000 mp, alături de 1.274 de locuri de parcare supraterane. Valoarea de vânzare a apartamentelor se ridică la 88 milioane de euro. Ansamblul beneficiază de un parc privat – Parcul Platanilor, amenajat pe o suprafață de 6.000 mp, împărțită în zone verzi, locuri de joacă, teren de sport multifuncțional, zonă de fitness și zonă de recreere.

„Greenfield este cel mai important proiect al Impact și o dezvoltare rezidențială de referință pentru București. Apartamente livrate în ultima perioadă au fost contractate în mare parte încă din faza de construcție, ceea ce confirmă atractivitatea acestui proiect și unicitatea caracteristicilor sale. Greenfield Băneasa rămâne unul dintre proiectele “bestseller” din sectorul 1 al Capitalei, fiind atractiv mai ales pentru familiile tinere cu copii, prin prisma avantajelor sale: proximitatea pădurii, calitatea aerului, siguranța, facilitățile existente. Suntem încrezători că planurile noastre de dezvoltare durabilă a ansamblului, prin înglobarea pe scară largă a tehnologiilor verzi și dezvoltarea tuturor funcțiunilor necesare unei comunități de mari dimensiuni (zona comercială și de servicii integrată, centru de fitness & SPA, unități de învățământ preșcolar și gimnazial public, zone de promenadă și recreere, terminale de transport public, soluții de transport nepoluante), în deplină armonie cu cadrul natural de excepție, vor consolida în următorii ani o comunitate urbană ce va redefini standardul de locuire și wellbeing în București”, a declarat Răzvan Ionescu, Director de Marketing Impact Developer & Contractor.

Toate apartamentele livrate în această fază beneficiază de centrală termică modernă, de încălzire prin pardoseală, finisaje și execuție de înaltă calitate. Prețurile pornesc de la 71.500 Euro + TVA pentru un apartament cu 2 camere (64 mp), 94.600 Euro + TVA pentru un apartament cu 3 camere (94 mp) și de la 112.500 Euro + TVA pentru apartamentele cu 4 camere (124 mp).

Noile locuințe beneficiază de proximitatea celor peste 900 ha de pădure care înconjoară ansamblul și care acționează ca un filtru natural, asigurând o calitate excepțională a aerului tot timpul anului. Astfel, valorile parametrilor ce indică gradul de poluare și care pot avea efecte nocive asupra sănătății precum dioxidul de azot sau particulele fine PM10, înregistrează valori și de peste la 50 de ori mai mici în Greenfield, față de centrul Bucureștiului la orele de vârf. Proximitatea pădurii și aerul curat fac din această zonă unul dintre locurile preferate pentru pasionații de jogging sau mersul cu bicicleta, atât în cadru organizat, cât și individual.

Suprafața totală pe care se va întinde cartierul Greenfield, a cărui finalizare este prevăzută pentru 2028, este de 60 de ha. Cele trei faze încheiate până acum, dezvoltate în perioada 2007 – 2019, însumează 2.548 apartamente locuite în prezent de peste 5.000 de locuitori, reprezentând cea mai mare comunitate din sectorul 1 al Capitalei.

Dezvoltatorul Impact a inițiat demersurile pentru începerea lucrărilor de construcție a fazelor Greenfield IV (care va cuprinde circa 1.900 de apartamente) și Greenfield V (cu peste 2.400 de apartamente). Greenfield IV va include o zonă comercială și de relaxare – Greenfield Plaza, cu o suprafață de 10.400 mp, care va oferi rezidenților, chiar lângă casă, toate acele facilități necesare pentru o viață urbană de calitate: un strip mall, o zonă office, o zonă de SPA și sală de sport.

De asemenea, Impact a prevăzut în planurile de dezvoltare a proiectului rezidențial o școală și o grădiniță de stat publice, precum și o cale de acces alternativă care să lege cartierul Greenfield de București, integrarea în sistemul public de transport, astfel încât accesul către Capitală să fie îmbunătățit.

Despre Greenfield Băneasa

Greenfield Băneasa este cel mai mare proiect rezidențial dezvoltat în Sectorul 1, încadrat pe două laturi de pădurile Băneasa și Tunari. Cartierul este situat în apropierea centrelor comerciale, a hub-ului de birouri Pipera-Aviației, la câteva minute de DN1, autostradă A3 și aeroportul internațional Henri Coandă. Conceptul acestui proiect face trecerea de la ansamblul rezidențial de sine stătător la dezvoltarea unei comunități urbane integrate. Început în 2007, Greenfield Băneasa a fost planificat a se dezvolta în mai multe faze, pe o suprafață de 60 ha și va totaliza peste 7.000 de locuințe.

Despre Impact Developer & Contractor S.A.

Înființată în 1991, Impact Developer & Contractor SA este prima companie de real-estate 100% privată din perioada post-comunistă. În cei 28 de ani de activitate, societatea a dezvoltat 16 ansambluri rezidențiale în București și în țară, însumând peste 450.000 de metri pătrați construiți și peste 4.000 de unități livrate. Cel mai mare proiect este Greenfield Băneasa, demarat în 2007, unde până în prezent au fost construite peste 2.548 de locuințe. În anul 2018, Impact, prin compania pe care o deține (Bergamot Developments), a început lucrările la Luxuria Domenii Residence, situat în zona de nord a capitalei, între Bulevardul Expoziției și strada Aviator Popișteanu. Proiectul se dezvolta pe un teren de 22.500 mp și va include 630 de apartamente până la finalul anului 2020.

Compania Impact este certificată ISO 9001 (demonstrează capabilitatea organizației de a furniza produse care îndeplinesc cerințele clienților în scopul creșterii satisfacției acestora), ISO 14001 (demonstrează angajamentul organizației pentru controlul activităților cu impact benefic sau nociv asupra mediului și receptivitatea companiei la situația critică a ecosistemului planetei) și OHSAS 18001 (demonstrează angajamentul și capacitatea organizației în controlul pericolelor, pentru asigurarea sănătății și securității angajaților și a vizitatorilor la punctele de lucru).

Te-ar mai putea interesa și
Avarie majoră în rețeaua de termoficare din București. Două CET-uri din cele patru s-au oprit – unul este inundat de-a dreptul, 40% din blocurile Capitalei nu au apă caldă
Avarie majoră în rețeaua de termoficare din București. Două CET-uri din cele patru s-au oprit – unul este inundat ...
Electrocentrale București, producătorul de energie electrică și termică al Capitalei, a anunțat că două centrale electrice de termoficare (CET) au fost oprite în această seară ca urmare a......
Primul tren de metrou Alstom pentru M5 a ajuns la București. Încă nouă ar putea sosi anul acesta
Primul tren de metrou Alstom pentru M5 a ajuns la București. Încă nouă ar putea sosi anul acesta
Primul tren de metrou din cele 13 din comanda Alstom a sosit marți la București, a spus pentru ECONOMICA.NET Mihai Barbu, ...
Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, au preluat integral firma proiectului logistic de lângă fabrica Ford din Craiova
Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, au preluat integral firma proiectului logistic de lângă fabrica Ford din Craiova
Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, au devenit singurii acționari ai firmei prin care urma să fie construit un proiectul ...
EXCLUSIV Important pentru toți păgubiții Euroins. Firma care a primit 300 de milioane de euro ca să achite daunele RCA pentru șoferii români a dispărut din grup. Președinte Eurohold: „Nu mai aveam nevoie de ea”
EXCLUSIV Important pentru toți păgubiții Euroins. Firma care a primit 300 de milioane de euro ca să achite daunele RCA ...
EIG Re, societatea de reasigurare intra-grup care a primit aproape 1,6 miliarde de lei contra promisiunii de a achita daunele ...