Impact începe construcţia Boreal Plus, proiect rezidenţial cu 693 de locuinţe, care extinde vechiul proiect Boreal, livrat în 2010

Impact va începe construcţia unui nou ansamblu rezidenţial pe un teren cu o suprafață de patru hectare amplasat în nordul orașului Constanţa, în Palazu Mare. Proiectul va livra pe piață 693 de locuințe, vile și apartamente, și va fi construit în trei faze, desfășurate pe o perioadă de trei ani (2020 – 2023). Valoarea de piață a proiectului este de 61,6 milioane de euro.
Economica.net - mar, 28 apr. 2020, 06:41
Impact începe construcţia Boreal Plus, proiect rezidenţial cu 693 de locuinţe, care extinde vechiul proiect Boreal, livrat în 2010

Boreal Plus este o extensie a deja cunoscutului cartier Boreal, primul proiect rezidențial pe care dezvoltatorul l-a livrat în Constanța (2010) și se poziționează pe segmentul mediu-ridicat, având ca target persoanele cu venit peste mediu și mare. Ansamblul va include patru vile individuale și 14 cuplate la calcan, împreună cu nouă blocuri cu regim maxim de înălțime P+ 11E.

Vilele individuale au suprafața construită de 170 mp și cele cuplate la calcan au suprafață de 167 mp. Fiecare casă dispune de teren pentru spațiu verde, cu suprafețe de la 315 mp la 458 mp. Lucrările de construire pentru vile avansează rapid, structura de rezistență fiind deja finalizată.

Unitățile pot fi precontractate începând cu luna mai și urmează să fie livrate în luna septembrie. Prețul de vânzare al unei vile începe de la 291.000 euro (TVA inclus).

Cele nouă blocuri, aflate în fază de autorizare, vor fi dezvoltate în trei etape: primele trei blocuri cu 210 apartamente vor fi livrate în 2021, două blocuri cu 133 de apartamente în 2022 și ultimele patru blocuri cu 332 de apartamente în 2023. Din totalul de 675 apartamente, 227 vor fi studiouri, 342 apartamente cu două camere, 106 apartamente cu trei camere.

Ansamblul va dispune, de asemenea, de 811 locuri de parcare, dintre care 289 de locuri vor fi dispuse într-o parcare etajată, cu înalțime P+4E ce va fi construita in prima etapa.  

„Proiectul Boreal Plus marchează reîntoarcerea Impact în Constanța. Am fost printre pionierii dezvoltărilor rezidențiale din oraș dupa revoluție, deschizând zona rezidențială Tomis, prin proiectul Boreal. Constanța a rămas în atenția noastră ca o zonă cu potențial rezidențial deosebit, dat atât de interesul turistic al zonei, dar mai ales de prospectele de dezvoltare economică. Suntem încrezători că expansiunea economică a zonei portuare va continua să consolideze statutul de hub comercial regional major al orașului și împreună cu avantaje precum prezența unui puternic centru universitar sau conectivitatea foarte bună cu Capitala, vor contribui în perioada imediat următoare la ieșirea orașului din zona de stagnare economică a ultimilor ani, transformându-l în zona economică a țării cu una dintre cele mai mari rate de creștere. Primele semne ale acestei reveniri le-am văzut deja pe piața rezidențială din ultimii doi ani, în care cererea de locuințe noi a crescut susținut în Constanța. De aceea, credem că lansarea proiectului Boreal Plus vine într-un moment optim, mai ales că ne propunem să aducem pe piața rezidețială din Constanța un mix unic de calitate, stil și accesibilitate. Proiectul Boreal Plus aduce un nou standard de locuire pe segmentul mediu-ridicat, îmbinând factori cheie precum locația avantajoasă, gama variată de facilități disponibile și dezvoltarea sustenabilă, utilizând materiale atent selectate și soluții tehnice eficiente. Amplasat în nordul Constanței, lăsând în urmă agitația și poluarea, noul cartier va oferi rezidenților un cadru liniștit, apropiat de natură, în care se vor putea dezvolta armonios, în același timp având posibilitatea de a se conecta ușor la centre de interes din oraș. Suntem încrezători că multiplele avantaje ale proiectului, vor face din Boreal Plus locuința ideală pentru cumpărătorul modern, care este în căutarea echilibrului între confortul urban și mediul natural”, a declarat Sorin Apostol, CEO Impact Developer & Contractor.   

Înființată în 1991, Impact Developer & Contractor SA a dezvoltat 16 ansambluri rezidențiale în București și în țară, însumând peste 450.000 de metri pătrați construiți și peste 4.000 de unități livrate. Cel mai mare proiect este Greenfield Băneasa, demarat în 2007, unde până în prezent au fost construite peste 2.548 de locuințe. În anul 2018, Impact, prin compania pe care o deține (Bergamot Developments), a început lucrările la Luxuria Domenii Residence, situat în zona de nord a capitalei, între Bulevardul Expoziției și strada Aviator Popișteanu. Proiectul se dezvolta pe un teren de 22.500 mp și va include 630 de apartamente până la finalul anului 2020.

Te-ar mai putea interesa și
Record pentru Nissan – Contribuţia niponilor la profitul Renault a atins cel mai ridicat nivel din ultimii patru ani
Record pentru Nissan – Contribuţia niponilor la profitul Renault a atins cel mai ridicat nivel din ultimii patru ani
Grupul auto francez Renault, care este în plin proces de revizuire a alianţei vechi de 24 de ani cu Nissan, a anunţat joi că producătorul auto nipon a contribuit cu 174 milioane de euro la......
Polonia spune că o decizie pentru livrarea de avioane de luptă Ucrainei trebuie luată doar de NATO în ansamblul său
Polonia spune că o decizie pentru livrarea de avioane de luptă Ucrainei trebuie luată doar de NATO în ansamblul său
Orice decizie de livrare de avioane de luptă Ucrainei trebuie luată de NATO în ansamblul său, iar Polonia nu va fi prima ...
Pizza s-a scumpit cu 15,9% anul trecut în România. Cum au evoluat preţurile în UE
Pizza s-a scumpit cu 15,9% anul trecut în România. Cum au evoluat preţurile în UE
O pizza cumpărată în magazinele din Uniunea Europeană a costat mai mult, în medie, cu 15,9% în luna decembrie 2022 ...
Ungaria şi Croaţia vor să extindă capacitatea oleoductului Adriatic
Ungaria şi Croaţia vor să extindă capacitatea oleoductului Adriatic
Ungaria intenţionează să coopereze cu Croaţia pentru a creşte capacitatea oleoductului Adriatic care duce ţiţei non-rusesc ...