Impact va dezvolta centrul comercial Greenfield Plaza în faza a 4-a a proiectului rezidențial Greenfield Residence

Impact Developer & Contractor a început lucrările de construire la a patra fază de dezvoltare a ansamblului rezidențial Greenfield Băneasa, care va include primul proiect comercial al Impact, Greenfield Plaza, cu 7.258 mp de spații pentru comerț și servicii și 1.184 mp spații de birouri. Întregul proiect are o valoare de 12 milioane de euro și va fi construit cu RCTI Ccompany cu care Impact a semnat un contract în valoare de 7,5 milioane de euro.
Economica.net - vin, 06 nov. 2020, 10:35
Impact va dezvolta centrul comercial Greenfield Plaza în faza a 4-a a proiectului rezidențial Greenfield Residence

Faza autorizată vizează cel mai mare centru comunitar dedicat unei comunități rezidențiale și completează un mini-oraș în devenire. Greenfield Plaza va fi dezvoltat pe o suprafață de 21.496 mp, include 2 clădiri cu regim de înălțime S+P+1E și P+2E+E tehnic, peste 200 locuri de parcare și va fi finalizat în a doua jumătate a anului 2021. Proiectul cuprinde: un strip mall,  un spațiu de wellness dotat cu sală de sport, SPA-uri, teren de tenis, bazin semiolimpic și piscină interioară și exterioară și o clădire proprie de birouri. 

În cadrul centrului comercial vor fi disponibile spre închiriere, spații care cumulează 6.730 mp. Cea mai mare atracție va fi zona de fitness și SPA, ce va include: sală de fitness, o piscină interioară și una exterioară, cu terasă și loc pentru plajă, piscină pentru copii, bazin semi-olimpic, sală de hidromasaj, sală de masaj, terenuri squash, bar, sală de spinning și teren de tenis, cu gazon. Cele trei piscine vor beneficia de apă încălzită cu soluții regenerabile, în acord cu direcția companiei de a implementa soluții green pentru un smart city.

Toate funcțiunile din centrul comunitar Greenfield se adresează atât rezidenților, cât și publicului larg și va deveni punct de atracție pentru shopping, relaxare și agrement.

Tot în cadrul centrului comunitar Greenfield figurează cele două instituții de învățământ de stat, dezvoltate într-un parteneriat public privat cu municipalitatea Sectorului 1, cu o capacitate considerabilă: 780 de copii în ciclul gimnazial și 150 de copii la grădiniță.

Terenul de 9.620 mp, pe care vor începe lucrările de construire și proiectul de arhitectură, în valoare de 1,75 milioane de euro au fost deja donate municipalității, iar Primăria Sectorului 1 va începe lucrările de construire până la finalul anului 2020, termenul de punere în funcțiune urmând a fi comunicat de către Primărie. 

Un alt punct important în cadrul centrului comunitar îl reprezintă cel mai modern terminal al Societatății de Transport București (STB), de unde vor pleca autobuze al căror traseu va lega cartierul Greenfield de Piața Presei și zona centrală a capitalei. În prezent, funcționează deja linia STB 204 care leagă cartierul de terminalul Străulești. Terenul necesar terminalului STB din Greenfield, cu o suprafață de 1.400 mp, este pus la dispoziție de Impact, cu contract de comodat pe durata nedeterminată și cu titlu gratuit, către STB. Valoarea donației și a întregului proiect realizat de către Impact se ridică la 750.000 euro. 

“Noua fază de dezvoltare din Greenfield vine cu provocarea integrării produsului imobiliar comercial cu cel rezidențial într-un proiect unicat, care va stabili noile repere în materie de locuire și wellbeing. Ambiția noastră este să dezvoltăm un mini-oraș, planificat în mod responsabil și sustenabil, care să integreze toate funcționalitățile necesare unei comunități tinere: spații de locuit, de școlarizare pentru copii, de lucru, de relaxare și entertainment, spații comerciale și de servicii”, a declarat Sorin Apostol, CEO Impact Developer & Contractor.       

Primele 3 faze cu peste 2.500 de apartamente ale Greenfield au fost livrate până în 2019, iar fazele 4 și 5 urmează să fie dezvoltate până la finalul anului 2028, cartierul urmând să totalizeze peste 7.000 de locuințe la încheierea lucrărilor. În prezent, în Greenfield locuiesc peste 6.000 de oameni.

Te-ar mai putea interesa și
Zelenski, aflat în vizită la Londra, le cere aliaților săi avioane de luptă
Zelenski, aflat în vizită la Londra, le cere aliaților săi avioane de luptă
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, care joi este aşteptat la Bruxelles pentru a participa la summitul Uniunii Europene, a fost primit miercuri la Londra de premierul britanic Rishi Sunak,......
Ancheta privind doborârea zborului MH17 a fost suspendată. Există indicii solide că Putin a autorizat transferul sistemului de rachete BUK care a lovit avionul, dar probele strânse sunt insuficiente
Ancheta privind doborârea zborului MH17 a fost suspendată. Există indicii solide că Putin a autorizat transferul sistemului ...
Anchetatorii internaţionali care cercetează doborârea avionului Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines (zborul MH17) ...
ANAF scoate la licitație mai multe imobile și obiecte din metale și pietre prețioase
ANAF scoate la licitație mai multe imobile și obiecte din metale și pietre prețioase
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) organizează, la sediul Serviciului de valorificare bunuri Bucureşti, ...
Marile federații sindicale din învățământ avertizează că există riscul ca angajații din domeniu să nu-și primească salariile la timp
Marile federații sindicale din învățământ avertizează că există riscul ca angajații din domeniu să nu-și primească ...
Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” cer Ministerului ...