1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 6 º

Imobiliare

Impact vinde pe bursă 48 de milioane de acțiuni ale REIT-ului Star Residence Invest, care cumpără apartamente pentru închiriere

Impact Developer & Contractor, singurul dezvoltator imobiliar din Romania listat la Bursa de Valori Bucuresti, demarează plasamentul privat prin care sunt oferite spre vânzare 48 de milioane de acțiuni ale societății Star Residence Invest, la prețul unitar de 0,218 lei. Lansată de Impact Developer & Contractor, aceasta este prima societate de tip REIT (Real Estate Investment Trust) care va fi listata la Bursa de Valori Bucuresti.


11 dec, 2020 | ECONOMICA.net

Compania Star Residence Invest are în prezent un patrimoniu format din 14 apartamente și 26 de parcări, acestea fiind în exploatare în baza unor contracte de închiriere pentru o perioada de 5 ani, care asigura un randament brut de 11% / an.

Plasamentul se adresează unui număr de maxim 150 de investitori, iar compania are o capitalizare anticipata de minimum 2 milioane de euro. În cazul în care subscrierile vor fi mai mari decât cantitatea oferită la vânzare, se va suplimenta oferta, emitentul oferind spre subscriere acțiuni nou emise în vederea majorării capitalului social într-o limită maximă de 100 de milioane de acțiuni. Majorarea de capital are în vedere accelerarea planului de dezvoltare a afacerii, la acest moment, fiind în faza de analiza mai multe proiecte de investiții capabile să genereze emitentului un grad de ocupare și randamente din închiriere ridicate.

Plasamentul privat este intermediat de către BRK Financial Group și se derulează până la data de 18 decembrie 2020. Ulterior vor fi începute demersurile în vederea listării acțiunilor la Bursa de Valori București. Star Residence Invest își propune că listarea să aibă loc în termen de o lună de la finalizarea plasamentului privat, astfel că în luna ianuarie, acțiunile care vor avea simbolul REIT să fie disponibile pentru tranzacționare.

Star Residence Invest este un SPV (Special Purpose Vehicle) dezvoltat de Impact Contractor & Developer, ce funcționează pe baza unor strategii și principii similare cu ale REIT-urilor din străinătate și are drept scop strângerea de capital în vederea achiziționării de imobile rezidențiale, pretabile închirierii, îndeosebi în principalele centre universitare ale României, precum București, Iași, Cluj, Timișoara sau Constanta.

Apariția Star Residence Invest pe piață vine să întărească ideea că dorința de proprietate a românlor s-a mai estompat, cel puțin la generațiile de sub 30-35 de ani, determinată și de creșterea prețurilor apartamentelor, și astfel, tot mai mulți români aleg mobilitatea oferită de închiriere, pe model occidental.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO