1EUR = 4.8375 RON | Bucureşti 33 º

Extern

Impactul negativ al pandemiei de coronavirus asupra cluburilor europene de fotbal va fi de aproape 4 miliarde de euro

Cluburile europene de fotbal vor pierde aproximativ 4 miliarde euro din cauza pandemiei de coronavirus care a creat un adevărat ''şoc seismic'', potrivit unui studiu al European Club Association (ECA), scrie dpa, citată de Agerpres.

07 iul, 2020 | Agerpres

ECA a anunţat marţi că 1,6 miliarde de euro vor fi pierdute în cadrul sezonului curent şi 2,4 miliarde în sezonul 2020-2021, de echipele din cele 55 de ligi de pe continent.

Dintre acestea, un număr de 10 ligi, inclusiv cele cinci mari din: Anglia, Italia, Germania, Spania şi Franţa, ar pierde 3,6 miliarde de euro, din care 1,5 miliarde doar din cauza imposibilităţii de a vinde bilete pentru aceste sezoane.

''Rezultatele demonstrează că impactul financiar al Covid-19 asupra cluburilor europene, din câte putem vedea până acum, este deja ca un şoc seismic, chiar dacă unele competiţii s-au reluat fără spectatori. Iar asta nu se opreşte aici, mai degrabă va continua şi în sezonul următor. Este nevoie de măsuri pentru a face un fotbal sustenabil pe termen lung'', a spus directorul ECA, Charlie Marshall.

El a adăugat că situaţia financiară este şi mai gravă pentru ligile inferioare de pe continent.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO