1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 6 º

Companii

Implementarea sistemului de iluminat cu leduri va conduce la facturi mai mici de energie electrică - Maricel Popa

Iluminatul public şi casnic reprezintă 14% din consumul total de energie electrică din România, iar implementarea sistemului de iluminat cu leduri va conduce la facturi mai mici de energie electrică, sumele economisite putând fi investite în alte sectoare de interes, a declarat joi Maricel Popa, secretar de stat în cadrul Ministerului Economiei, Comerţului şi Turismului, în cadrul evenimentului 'Lighting Industry Forum 2015'.

05 mar, 2015 | Agerpres

'Cel mai mare pericol pentru mediul înconjurător îl constituie ignorarea problemelor legate de iluminatul public. Acesta, alături de iluminatul casnic, reprezintă 14% din consumul total de energie electrică din România, iar implementarea sistemului de iluminat cu leduri va conduce la facturi mai mici de energie electrică. Înlocuirea sistemelor incandescente cu cele eficiente energetic implică însă costuri mari la momentul actual, însă aceste aspecte vor fi rezolvate cu ajutorul firmelor de profil, care au început deja să identifice soluţii convenabile de înlocuire. Sumele economisite în factura de energie electrică vor putea fi investite în alte sectoare de interes', a afirmat Maricel Popa.

Potrivit acestuia, dintr-un total de 3.100 de localităţi existente pe teritoriul României, numai 50% beneficiază de iluminat public.

'În prezent se lucrează la schimbarea Legii iluminatului public, iar în acest sens aşteptăm propuneri şi sugestii din partea tuturor factorilor implicaţi. Dintr-un total de 3.100 de localităţi existente pe teritoriul României, numai 50% beneficiază la ora actuală de iluminat public, iar acest procent trebuie să crească în viitor', a mai spus oficialul din Ministerul Economiei.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO